Articles Relacionats El Perfil Juanjo Rovira Berengué, arrelat al seu territori

Juanjo Rovira Berengué, arrelat al seu territori

  

Juanjo Rovira Berengué (Bítem-Tortosa 4 de Febrer de 1962) és el director de l’empresa MIC Sports, organitzadora del famós torneig de futbol MIC, Mediterranean International Cup. Rovira va iniciar la seva carrera professional en el món de l’esport com entrenador de futbol base al CD Bítem, va treballar al Patronat Municipal d’Esports de l’Ajuntament de Tortosa i al Consell Esportiu del Baix Ebre i també va estar de professor d’educació física al Col.legi de la Consolació on van organitzar el primer Campus d’Estiu. Prompte va passar a formar part de l’Escola d’Entrenadors de la Federació Catalana de Futbol, arribant a ser segon entrenador de la Selecció Catalana, amb la titulació d’entrenador UEFA Pro.

 

L’any 2001 va ser partícip de la primera edició del torneig MIC a Canàries i l’any 2003 va passar a ocupar el càrrec de director d’aquest mateix torneig de futbol base, de prestigi i reconeixement mundial. Tot i la seva implicació en projectes professionals d’aquest nivell, no ha deixat mai de formar part en accions del territori ebrenc.

 

 

Una de les principals virtuts de les persones és la memòria. No s’ha d’oblidar mai d’on vens.

 

Actualment Rovira continua sent el director del MIC Sports, empresa encarrega de l’organització d’esdeveniments esportius de vessants variades, des del basquet o el hoquei, fins el futbol o el futbol sala, entre d’altres, arreu de tota Catalunya, a nivell nacional i internacional. A banda, forma part de la junta directiva del comitè tècnic d’entrenadors de la Federació Catalana de Futbol.

 

Rovira va ser un dels impulsors del torneig MIC, que se celebra a la costa brava. Mentre ocupava el càrrec de professor de l’Escola d’Entrenadors de la Federació Catalana de Futbol, juntament amb els seus companys, van detectar certes mançanes a nivell d’organització en els tornejos de futbol on hi participaven. Va ser en aquell moment quan van pensar en crear ells mateixos un torneig on aquestes mancances desapareguessin i, on també hi poguessin afegir un toc diferencial, com és el cas d’oferir als equips modestos l’experiència de poder competir, compartir i viure una setmana amb equips professionals. Així va ser com va néixer el MIC.

 

Juanjo Rovira, arrelat al seu territori

Tot i sortir fora de les Terres de l’Ebre a nivell professional, Rovira no ha deixat mai d’estar implicat amb el territori. Va ser durant molts anys jugador, tècnic i president del CD Bítem; i també jugador, entrenador i directiu del CD Tortosa. Amb la seva empresa MIC Sports col·labora amb l’organització de tornejos o campus, entre moltes altres iniciatives que es duen a terme a les Terres de l’Ebre. Rovira assegura que la seva implicació constant amb el territori és «una manera de poder tornar part de l’agraïment de tot el que les Terres de l’Ebre m’han donat a mi com a persona, i de rebot també a la nostra empresa».

 

Rovira té molt present els seus orígens. «Penso que una de les principals virtuts de les persones és la memòria. No s’ha d’oblidar mai d’on vens». I així és com ha portat el nom de les Terres de l’Ebre a diversos llocs del món, gràcies al seu esforç, però sobretot gràcies a no oblidar mai d’on ve. «Estic molt content d’estar en la posició que estic i fer el que faig, i en gran part això és gràcies a la gent de les Terres de l’Ebre».

 

L’any 2012 va rebre el reconeixement a l’ebrenc de l’any en honor a la seva implicació amb el territori. Agraït i satisfet en recordar-ho, Rovira remarca que «tot i ser un premi personal, me’l vaig emprendre com un premi a tota una trajectòria, que inclou el suport de persones que en molts moments m’han ajudat traçar el meu camí en el món del futbol i de l’esport base».

 

Un MIC a les Terres de l’Ebre? És d’aquelles coses que s’ha imaginat moltes vegades, com allò que es somia amb ganes, tot i saber que és molt complicat. Tot i així, el director del torneig assegura que des de la seva empresa aprofiten la mínima ocasió per fer coses al territori ebrenc, com per exemple seria el cas de la Danone Nations Cup, celebrada recentment a Tortosa.

 

 

 

Deixa un comentari