L’estiu convida a sortir de casa i a fer activitats a l’aire lliure, a gaudir del temps ociós que regalen les vacances, a aprendre coses noves o a repassar-ne d’altres que teníem oblidades o aparcades per la rutina del dia a dia i a descobrir nous indrets i paratges que, en moltes ocasions, ens sorprenen tot i tenir-los ben a la vora. Ascó vol que els seus habitants gaudeixin d’aquest juliol tenint a l’abast totes aquestes possibilitats i, per això, ha omplert el calendari amb activitats per a públics de totes les edats a partir dels 12 anys.

L’Escola d’Estiu, el cicle de propostes estiuenques que omplirà la primera quinzena del mes de juliol entre els dies 1 i 6 i els dies 9 i 13, reparteix propostes molt completes i destinades a tots els gustos. L’enceta una sortida el dia 1 que organitza el Col·lectiu de Dones d’Ascó i que consistirà en dues visites guiades a Vall-de-roures i a Cretes acompanyades d’un dinar. Les activitats programades segueixen amb diferents tallers com ara el d’elements decoratius que impartirà Paco García durant una setmana al Casal Municipal.

 

L’Escola d’Estiu i les Nits a la Fresca integren les propostes del municipi per aprofitar el juliolal màxim

 

Les creacions es faran seguint la tècnica Brito, que combina elements del cubisme i de l’art pop que pot fer sorgir idees molt originals entre els participants. El taller es repetirà també la segona quinzena de juliol. Al seu torn, Toñi Gálvez impartirà, també a través d’aquesta tècnica i durant el mateix període, un taller per elaborar quadres.

Qui prefereixi el fil i l’agulla ho tindrà fàcil per demostrar les seves dots amb el didal i els tallers de la Montserrat Costa. Per una banda, trobaran el de patchwork, en el qual s’hi realitzarà una bossa decorada; i, per l’altra, la que oferirà la possibilitat d’elaborar una nina de drap com les d’abans. Al seu torn, Teresa Roselló, posarà a prova els polsos més delicats amb l’elaboració d’un conjunt de safata i ampolla de vidre. Per la seva banda, i de la mà de Carme Pons, es realitzaran tallers de restauració de la Tartana de Cal Cavaller.

 

 

Els asconencs i asconenques amb ganes de practicar exercici físic també ho podran fer. Els dies 2 i 4 de juliol, Núria Franquet mostrarà que són els hipopressius, el mètode d’entrenament global que aporta molts beneficis a la salut, com ara millores en la postura, reducció del perímetre de la cintura, disminució dels problemes d’esquena i augment del rendiment esportiu, entre molts altres. Ideal pels que s’han quedat curts amb “l’operació biquini” i tinguin ganes de provar coses noves. També hi haurà rutes en segway pel poble, piragüisme i pàdel surf per l’Ebre i cursos d’iniciació a l’equitació. Amb tot, les activitats estrella i que han tingut més demanda de les que ofereix l’Escola d’Estiu d’Ascó han estat la que proposa Remei Serres i que durant uns dies proposa descobrir receptes d’allò més apetitoses d’aperitius, entrants i postres, i la que el 13 de juliol proposa un taller pràctic en el qual s’elaboraran  quatre receptes de combinats utilitzant el “pòquer” de destil·lats bàsics: rom, whisky, vodka i ginebra. L’activitat es preveu molt divertida i està pensada especialment per a grups que vulguin gaudir d’aquest tast en un ambient d’allò més distès.

Les propostes de l’Escola d’Estiu, que han arribat gairebé a les 200 inscripcions, es completen amb les que integren la programació de Nits a la Fresca. Entre aquestes, cinema a la fresca els dies 1, 8 i 15 de juliol, zumba, jocs gegants tradicionals i espectacles com ‘Pirates de secà’, dirigit als més petits de la casa; ‘Embrossa’t’, en el qual la poesia visual de Joan Brossa es barreja amb la dansa, la màgia i el teatre de titelles i d’ombres. A més, els dies 4 i 10 serà el torn del ‘Remulla’t de Nit’, en què les piscines municipals s’obriran a partir de les 22h i s’hi preveuen moltes sorpreses. El 7 de juliol no hi faltarà, com cada any, la tradicional festa de Sant Cristòfol amb la tradicional missa, la benedicció de vehicles i el sopar de germanor que se celebrarà a la plaça del Casal.

 

 

L’estiu per no parar d’Ascó es completa amb l’esplai destinat als més joves d’entre 3 i 15 anys que es realitzarà en quatre torns: del 2 al 13 de juliol, del 16 al 27 de juliol, del 30 de juliol al 10 d’agost i del 27 d’agost al 10 de setembre. De la mateixa manera, i per a joves d’entre 3 i 12 anys, també es realitzaran cursos de natacions. Aquests es faran en tres torns: del 2 al 13, del 16 al 27 de juliol i del 30 de juliol al 10 d’agost.

 

Ajuntament d’Ascó

C/ Hospital 2, Ascó

www.asco.cat

977 405 006

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top