Els amants de les platges sense massificar, els indrets naturals i els paisatges espectaculars trobaran el lloc on passar les caloroses jornades d’aquest estiu a una de les zones més naturals i úniques de les Terres de l’Ebre: l’Ametlla de Mar.

La població pesquera no és únicament un dels punts més visitats pel seu Port marítim i la gastronomia de qualitat, sinó també per la gran quantitat de cales on trobar el descans necessari per relaxar-nos i desconnectar del ritme del dia a dia.  

Aquest any, l’Ametlla de Mar torna a rebre els set distintius de banderes verdes que atorga l’entitat Ecologistes en acció.  Aquests guardons són concedits per  mantenir l’estat natural de la costa i preservar-lo d’agressions externes o d’urbanització del terreny al mateix temps que es valora la qualitat mediambiental de les platges, on la intervenció humana és gairebé nul•la.

7 cales que es troben en un indret natural únic i que són perfectes per practicar esports com l’snórkel gràcies a la transparència de la seva aigua. A continuació, coneixem una mica més sobre cada una d’elles: 

• La Cala del Torrent del Pi: 

Envoltada d’una vegetació de pins molt típica de la zona, aquesta cala és actualment la platja naturista de la població. Quan ens endinsem a través del caminet de terra que condueix a fins a ella, trobem el lloc idoni pels amants de la natura en estat pur. 

La platja compta amb una llacuna natural que forma part dels espais d’interès naturals protegits de la costa de l’Ametlla de Mar i posa fi al barranc que porta el mateix nom. 

• La Cala de Santes Creus: 

El seu alt valor paisatgístic i la seva bellesa indiscutible la converteixen en una de les cales més visitades i més màgiques de la zona. Englobada també dins del PEIN, l’Espai Protegit d’Interès Natural, aquesta cala té una doble característica: no només desemboca al Mar Mediterrani sinó que també té una llacuna en un dels extrems de gran interès natural i ecològic. Una platja única on trobaràs tot el que estàs buscant. 

• La Cala de l’Estany Podrit: 

A la zona sud de la població, al llarg del recorregut de la coneguda ruta GR-92, trobem aquesta petita platja de còdols. Una cala perfecta per refrescar-te mentre recorres el trajecte que uneix les poblacions de l’Ametlla de Mar i l’Ampolla. El seu tret distintiu és l’aparició de vegetació al mig de la platja, gairebé a tocar del mar. Un espai perfecte per gaudir d’una jornada relaxant i de l’aigua cristallina.

• La Cala de l’Illot: 

Un dels racons paradisíacs de les Terres de l’Ebre per excel•lència. Aquesta platja és un petit trosset de terra que uneix la costa amb la Roca de l’Illot, un dels punts de més bellesa natural de la zona.

El que la fa més especial és la poca accessibilitat de la zona, ja que únicament s’hi pot accedir caminant. Es diferencia de la resta pel fet que depenent de l’altura a la qual es troba el mar, podem gaudir d’ella o no. Hi ha moments que ni tan sols es veu i d’altres que l’accés és més fàcil. Això suposa que algun any la Roca de l’Illot es vegi com una petita illa i altres sigui una petita península de la  costa.

• La Cala de Port Olivet: 

A la població de l’Ametlla de Mar encara persisteixen algunes restes del pas de la Guerra Civil per la zona. Una d’elles és la bateria de la costa, també anomenada “fortificacions”. Es troben amagades entre la platja de l’Estany i la de Port Olivet i fan que a part de per la seva bellesa i naturalitat, aquesta sigui una de les cales més visitades pel seu alt valor històric i cultural. 

• La Cala Llenya: 

També a la zona sud de la població, trobem aquesta petita platja que sobresurt per sota d’uns grans penya-segats rogencs, pins i atzavares. Gràcies a la seva varietat paisatgística, s’ha convertit en una de les platges més visitades i més valorades per la gent del territori. 

sdr

• La Caleta de la punta de l’Àliga: 

Aquesta platja se situa quasi a l’extrem sud del terme municipal, en un indret de gran valor natural. Per la seva bellesa paisatgística es tracta d’un dels indrets més singulars del municipi de l’Ametlla. Aquesta petita cala formada per còdols de dimensió significativa es troba aïllada de qualsevol factor humà, ja que únicament és possible accedir-hi a peu, a través del camí de ronda pel qual transcorre el sender GR92.

Indrets únics, aïllats de la població i amb un accés complicat per a la majoria d’usuaris fa que aquestes platges verges de l’Ametlla de Mar es trobin en l’emplaçament més tranquil de la zona, on gaudir de l’estiu més pur.

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top