Centre de Formació SAI, innovació i experiència

Celebra el vintè aniversari amb una reformulació de la seva oferta i adaptant-la als nous temps

Avançar-se a les necessitats i tenir bones idees és una suma que condueix a l’èxit. I mantenir-se en aquest camí fa que l’èxit perduri en el temps. El Centre de Formació SAI és un bon exemple d’aquesta manera de fer que enguany arriba als vint anys. Als seus inicis es dedicava exclusivament a oferir serveis de manteniment informàtic però va decidir ampliar la seva oferta amb classes d’informàtica. Tot va sorgir arran d’un trasllat a un local més gran derivat de les necessitats del moment i de l’aprofitament del lloc sobrant convertint-lo en aules.

“La formació sempre m’ha agradat i ja impartia classes en altres acadèmies, així que quan vam traslladar l’empresa ho vaig dur a terme. Va ser un boom molt gran i vam haver d’ampliar les aules perquè vam començar ensenyant informàtica però vam continuar fent reforços escolars, idiomes i classes personalitzades”, recorda Fernando Romero, assessor de formació del centre de Roquetes.

Les xifres parlen per si soles: més de 5.000 estudiants, 6 professors en plantilla però que augmenten en funció de les necessitats dels cursos que s’ofereixen i més de 1.500 formacions en Actic. “Tenim un gran volum formatiu en el certificat Actic que emet la Generalitat de Catalunya per acreditar els coneixements i habilitats en tecnologies de la informació i comunicació. Va sorgir l’any 2009 i ja ens vam acreditar llavors com a centre homologat per expedir-lo convertint-nos en el primer de la província de Tarragona i el segon a Catalunya”, assenyala Romero. Des de llavors, SAI ha seguit oferint formació en Actic i preparant temaris. “Quan es va reactivar la convocatòria d’oposicions ens va venir un volum de feina important perquè érem l’únic centre amb temaris desenvolupats en aquestes competències digitals, indispensables per accedir a llocs de treball a l’administració pública”.

Aquest fet ha suposat que vinguin a SAI alumnes de tota Catalunya per cursar la formació, però també que els professors del centre es traslladin a Tarragona, Barcelona i Girona per impartir-lo. “Fem cursos intensius entre setmana o en cap de setmana i en torns de matí i de tarda. La gent també pot fer l’examen al nostre centre quan vulgui ja que, en ser centre col·laborador, també tenim capacitat de crear places d’examen. És a dir, podem crear una data d’examen concreta per a l’alumne adaptant-nos a les seves necessitats. En oferir aquesta possibilitat, molta gent que potser no ha fet la formació amb nosaltres s’acaba examinant a SAI”. En l’últim any, han format més de 1.000 alumnes només en Actic i, en els darrers dos, s’han encarregat d’oferir aquesta formació al personal de l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa i del Joan XXIII de Tarragona. “Recentment hem arribat a un acord amb tres dels quatres sindicats existents dels Mossos d’Esquadra per impartir aquests cursos als Mossos d’arreu de Catalunya”, avança Romero.

Les xarxes socials són les grans aliades de SAI, que fan que lliguin molts dels cursos que ofereixen a través de Facebook, Instagram i Twitter, a més d’oferir comunicació directa via WhatsApp amb l’alumne. “Barregem les noves tecnologies amb l’antiga forma d’impartir formació. No tenim plataforma e-learning, a SAI tot és presencial perquè és molt important arribar a l’alumne d’una manera directa”, indica Romero. Amb l’assoliment dels vint anys en funcionament, el centre s’ha renovat per dins i per fora.

Les instal·lacions s’han convertit en un espai nou, diàfan i que transmet “pau i caliu”. Molt visual però apostant per la sostenibilitat. “Els nostres alumnes sempre tenen a l’abast una safata amb fruita de proximitat i del temps”, revela Romero. Els cursos també s’han modernitzat. “Hem abandonat els cursos habituals de setembre i a juny i optem per tallers i pastilles formatives. Les necessitats dels usuaris han canviat i per això fem cursos concrets i de curta durada perquè l’alumne pugui triar i canviar segons les seves necessitats”.

Els campus d’estiu habituals que feien fins ara també canviaran i també es basaran en pastilles formatives. “Seran propostes molt concretes es podran anar afegint per confeccionar campus personalitzats i ho farem amb tallers com el de fer foc a la muntanya, de robòtica, d’anglès en una especialitat determinada, de francès, etc.”, diu Romero. El ventall de cursos a SAI és variat tot l’any i innovador amb una oferta no generalitzada a les Terres de l’Ebre. Els propers: dibuix manga, iniciació al japonès, com elaborar sushi i un taller d’Android per treure el màxim rendiment al telèfon mòbil.

Text: Judit monclús

Sai – Centre de formació

Av. Ports de Caro, 31 – 43520 Roquetes

nando@saiformacio.com

www.saiformacio.com

Telèfons: 977 50 45 89 i 607 666 159

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top