Concurs d’olives posades en el marc de les Jornades del Patrimoni Històric a Campredó

L’Associació Cultural Soldevila organitzà a Campredó el I Concurs d’olives posades en el marc de les Jornades del Patrimoni Històric. Enguany, el protagonisme l’ha tingut el patrimoni natural i ha estat l’olivera el tema a l’entorn del qual s’han vehiculat totes les activitats d’aquest esdeveniment anual. Al concurs, primera activitat del programa, s’hi han presentat un total de 9 mostres, 7 de les quals en la modalitat d’olives senceres i 2 en la modalitat de trencades.

El jurat, format per 6 persones del món de la restauració i la pagesia, ha degustat olives de varietats foranes i autòctones (morrudes i sevillenques, sobretot), posades en conserva també de manera molt variada (amb sosa, herba d’olives, romer, fulles de garrofer o ceba). La tradicionalitat del sabor o la capacitat d’innovar-lo, l’aroma, la intensitat, l’acidesa, la textura o la salabror han estat alguns dels aspectes que s’han tingut en compte a l’hora de decidir quines eren les millors olives posades de la collita del 2020.

Les guanyadores del concurs han estat la campredonenca Olga Baiges Despons, en la categoria d’olives trencades, i Anna Sabaté Cabrera, de Gandesa, en la categoria d’olives senceres.
El premi, un sopar per a 2 persones a cadascun dels 5 restaurants del poble.

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top