Restaurant Lo Parque

 

 

Encara no ha complert el mig any de vida, però el restaurant Lo Parque de Tivenys ja ha fet forat en el mapa gastronòmic de les Terres de l’Ebre. En vam parlar al mes de maig en aquestes mateixes pàgines i els bons auguris s’han complert. El jove tivenysenc Carles Griñó — que ha passat pels fogons dels restaurants Abac i Saüc de Barcelona, pel Celler de Can Roca de Girona, les Magnòlies d’Arbúcies i l’Arzak de Sant Sebastià— ha superat amb molt bona nota els primers mesos del nou local: els arrossos, el polp a la brasa acompanyat amb unes patates amb pell i oli de xistorra o canelons d’albergínia i escalivada ens han fet fruir del bon menjar en la terrassa del restaurant, que dona just al damunt de l’Ebre.

 

 

Ara, passat l’estiu, el Carles encara la temporada tardor-hivern amb força, perquè els plats del xup-xup —els de foc lent que tan bé entren amb el fred— són una de les seues debilitats. “Jo vaig aprendre a cuinar amb les dues iaies. Recordo com feien l’arròs caldós en bacallà, fesols, baldanes i espinacs. Plats com aquest han marcat el meu estil. Jo vull fer la cuina de tota la vida, la del xup-xup, amb productes de proximitat”, ens comentava temps enrere. Així, la nova carta d’hivern —en marxa a partir del 15 de novembre— donarà protagonisme a la forquilla, però també a la cullera: olla barrejada amb fideus, fesols i arròs amb baldanes, arrossos caldosos elaborats amb la varietat marisma del Molí del Rafalet, escabetx de conill, vedella cuita a baixa temperatura amb una quenelle de patata, costella de porc a les herbes aromàtiques i peus de porc desossats amb compota de poma al forn i romesco picant.

I atenció amb els maridatges. En la carta de vins hi predominen els de la Terra Alta. En podem destacar dos d’especialment atractius per als amants del vi audaços i curiosos. Dues garnatxes blanques: el Mesies (DO Terra Alta, Celler Ecovitres de Vilalba dels Arcs) i el Merian (DO Terra Alta, Cellers Tarroné de Batea). Ideals per fruir amb els plats d’hivern del restaurant Lo Parque.

 

 

Restaurant Lo Parque

Tel. 977 49 62 80

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top