El CAT obre virtualment les portes de la planta de tractament de l’Ampolla

Els centres educatius ja poden concertar les visites virtuals a través de la página web del Consorci d’Aigües de Tarragona.

Per cuinar, per beure, per ren-tar-nos les mans… l’aigua està present en el nostre dia a dia, però som conscients dels processos que passa abans d’arribar a l’aixeta? El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) té un paper imprescindible en aquesta tasca, ja que s’encarrega des de la captació de l’aigua del riu a través dels canals de les Comunitats de Regants de la Dreta i l’Esquerra de l’Ebre, passant per  la potabilització a la planta de tractament de l’Ampolla fins a la distribució en alta als seus consorciats. Un procés que permet que l’aigua potable arribi a 63 ajuntaments, dels quals 11 ebrencs, que són els qui posteriorment s’encarreguen de la depuració i la distribució a cada domicili, així com també a 25 indústries.

Per compartir tot això amb la ciutadania, el CAT porta molts anys organitzant visites guiades a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable de l’Ampolla. Donar a conèixer d’on prové l’aigua, els processos de qualitat i potabilització pels quals passa o el cicle integral de l’aigua, així com la petjada hídrica i com ser més sostenibles, són alguns dels missatges que volen seguir transmetent a l’alumnat, ara en format virtual. “Al CAT no volem deixar de donar a conèixer la nostra tasca i la importància de la sostenibilitat de l’aigua, per això hem creat un nou model de visites adaptat als temps actuals que es podrà aprofitar quan es reprenguin les visites presencials a l’ETAP de l’Ampolla”, detallava el director gerent del Consorci d’Aigües de Tarragona, Josep Xavier Pujol.

Des del Consorci d’Aigües asseguren que aquest nou format, a banda de ser més segur, en els temps actuals de pandèmia, és també més accessible. El curs passat el CAT va programar visites presencials gairebé cada dia i, si s’haguessin pogut mantenir les trobades fins al mes de juny, haurien passat per les instal·lacions fins a 3.000 alumnes de tota la província de Tarragona.

El nou model de visites s’ha pensat perquè es pugui descobrir cada detall de la planta sense sortir de casa, el que s’ha aconseguit actualitzant els materials de suport per fer la trobada més àgil, més visual i el més divertida possible. A través de la pantalla, els joves podran descobrir els punts principals de la planta de tractament i conèixer la tasca que desenvolupa el Consorci d’Aigües de Tarragona. La visita, que té una durada de 2 hores, acaba amb una sèrie de jocs cooperatius per aconseguir distribuir l’aigua potable a tota Tarragona, i està recomanada a partir de 4t de primària fins a Batxillerat i cicles formatius. 

Des del CAT recomanen un màxim de 30 persones per visita, tot i que cada centre pot participar els cops que con-vingui. Les inscripcions es poden realitzar a través de la web
https://www.ccaait.com/visitans/ i es duran a terme a partir del gener per a primària i al febrer de 2021 també estaran disponibles les visites per a secundària i Batxillerat.

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top