El Consell Comarcal de la Terra Alta i l’Agència Catalana de la Joventut presenten el Carnet Jove de la Terra Alta

L’ens comarcal i l’ACJ fan una crida per sumar-s’hi a més joves i comerços de la Terra Alta.

La presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà, i el director general de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ), Cesc Poch, han presentat aquest matí en roda de premsa l’inici de l’expedició del nou Carnet Jove de la Terra Alta i la seva promoció entre el jovent de la comarca. Ho han fet acompanyats del coordinador territorial de Joventut a les Terres de l’Ebre, Joan Barberà, i del conseller comarcal de Joventut, Isidre Sampé.

El Carnet Jove (CJ) ofereix a tot Catalunya més de 8.000 avantatges en formació, cultura, salut o mobilitat internacional dels quals se’n poden beneficiar els més de 500.000 nois i noies d’entre 12 i 30 anys que tenen el carnet arreu del país. A nivell comarcal, hi ha més de 1.000 joves que són titulars del Carnet Jove a la Terra Alta, on ara hi ha prop de 40 avantatges.

El Carnet Jove presentat aquest matí és el primer de Catalunya que té un abast comarcal i no pas municipal, com és el cas dels vuit carnets joves locals associats al CJ d’àmbit nacional que Joventut ha implantat en diferents municipis. Aquesta mesura s’aplicarà a les comarques amb poca població, com és el cas de la Terra Alta.

L’objectiu de la iniciativa és oferir una bona diversitat d’avantatges de qualitat i proximitat per al jovent dels 12 pobles de la comarca i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. Sobretot, es pretén que els i les joves puguin utilitzar el carnet en comerços i establiments locals i, d’aquesta manera, estrènyer més el seu arrelament i identitat amb el municipi i el conjunt de la comarca, i reforçar el seu vincle amb el comerç de proximitat.

D’aquesta manera, els joves dels 12 municipis de la Terra Alta que des d’avui decideixin fer-se nous titulars del Carnet Jove ja ho poden fer a través de carnetjove.cat/terraalta, a qualsevol de les oficines de CaixaBank o a imagin. Com a novetat, el Carnet Jove de la Terra Alta té un format digital i es pot fer servir directament des de l´APP mòbil del Carnet Jove. Per tal de disposar del carnet, els joves han d´acreditar que resideixen a la comarca tot mostrant el seu DNI o bé el certificat d’empadronament. Per la seva banda, els joves que ja eren titulars i que, per tant, ja disposen del plàstic genèric del Carnet Jove, no caldrà que el renovin perquè ja disposaran automàticament de la versió digital del Carnet Jove de la Terra Alta a l’APP del CJ. D´altra banda, els joves també tindran l´opció de fer un ús financer del Carnet Jove a través d´imagin, la plataforma impulsada per CaixaBank.

L’objectiu, tal com ha explicat director general de l’ACJ, Cesc Poch, és que el nou Carnet Jove de la Terra Alta connecti el Carnet Jove -que ja és molt popular entre la joventut catalana- amb el món de la comarca i, especialment, amb el comerç i serveis de proximitat. “El Carnet Jove que presentem avui és una eina d’arrelament al territori i de retorn dels joves a la comarca”, ha indicat Poch.

Així mateix, el responsable de l’ACJ ha afegit que, l’aposta per incrementar el nombre de descomptes locals del Carnet Jove el fa “una eina encara més útil pel dia a dia del jovent a la comarca. I de retruc, potenciar el comerç local de proximitat en aquests durs moments de la pandèmia de la Covid-19”, al temps que també respon a la pròpia demanda de milers de joves durant l’acció participativa organitzada el 2017 coincidint amb el 30è aniversari del carnet.

De la seva banda, la presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà, ha explicat que el nou carnet jove servirà per apropar les persones joves als comerços de les poblacions de la comarca i potenciar-ne l’ús en el seu dia a dia. “El Carnet Jove comarcal garantirà un apropament dels serveis municipals als joves de la Terra Alta, així com descomptes als comerços habituals que permetran utilitzar-lo de forma gairebé quotidiana, més enllà del transport públic i de grans cadenes comercials inexistents al territori que fins ara només en permetien el seu ús de forma esporàdica”, ha afirmat Sanromà. “A més, el jovent que no és resident a la comarca però hi ve els caps de setmana o durant les vacances, també podrà gaudir de les diverses promocions”, ha afegit.

Finalment, el conseller comarcal de Joventut, Isidre Sampé, ha indicat que la iniciativa “serà una oportunitat per a les empreses per entrar a formar part d’un projecte de la magnitud del Carnet Jove amb l’objectiu de potenciar el comerç de proximitat, per una banda, i oferir-li visibilitat més enllà dels límits comarcals, per l’altra. Tot això, sobretot, en un moment tan delicat com el que estem vivint”.

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top