El Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta programa una edició atípica, del 9 a l’11 d’octubre

El Festival Internacional de Teatre i Circ d’Amposta segueix dempeus malgrat la pandèmia. Ho fa, però, amb una programació repensada per a l’ocasió amb una selecció d’espectacles que faran que sigui, de ben segur, una edició tant atípica com imperdible. El director del FesticAM, Jordi Príncep, reblava que “l’aposta pelfestival continua endavant, i sabent que no és una edició convencional, hem aprofitat l’ocasió per programar experiències reflexives, d’impacte i d’anàlisi”. Dansa, circ i teatre es fusionaran en els 10 espectacles que la capital del Montsià acollirà en alguns dels seus espais més emblemàtics. La setmana s’iniciarà amb tallers i conferències, tot i que la inauguració anirà a càrrec de la Cia. Bucraá Circus, divendres 9, amb “El gran final”. La plaça de l’Ajuntament serà l’escenari d’un espectacle de clown contemporani i teatre gestual per a tots els públics. Un homenatge a l’ofici de pallasso, mereixedor del primer premi de Panorama Circada 2019, on s’estableix un diàleg amb l’espectador on les paraules no són necessàries.

Un dels dies més complets serà dissabte, que començarà amb “The Frame” de la Cia. Eléctrico, una peça inspirada en les observacions de carrer i les ordenacions de l’entorn per convertir la més petita nimietat en una història. Altres espectacles com “Urban band”, el qual oferirà una segona actuació diumenge, o “Save the temazo” del Col·lectiu F.R.E.N.È.T.I.C, completaran una jornada que clourà amb l’espectacle postapocalíptic “Sinestesia” de la Cia. Irun Skulls, una multipremiada peça de dansa experimental que es podrà veure a la plaça de l’Ajuntament.

Diumenge, l’espectacle itinerant “Saunterer” del Colectivo Ameno, posarà els carrers per plantejar l’experiència de caminar com un possible acte de resistència per combatre el capitalisme. “Jet Lag” de Cia. Iluya, a la plaça de l’Ajuntament, i “La princesa dels texans”, de Cia. Sgratta, al pati del col·legi Soriano Montagut, seran la resta d’actesque es podran veure a migdia i a la tarda abans del tancament. L’última actuació anirà a càrrec de Cia. Animasur, que amb “Buenas noches Europa” oferirà 50 minuts de reflexió sobre la immigració en, com diuen ells, “una vella i cansada Europa que no es recorda de gairebé res”.

Coproducció amb Lo Pati Quant a coproduccions, aquesta edició ha sigut complicat mantenir-les al programa, salvant “Sobre marges i manipulacions” amb Psirc i Tono Carbajo, una coproducció del festicAM, Lo Pati i Nilak que es podrà veure dissabte i diumenge a Lo Pati. “Hi ha coproduccions que fem a dos anys vista i moltes de les quals teníem per aquesta edició s’han tingut que posposar per a l’any vinent”, seguia Príncep.

Per accedir a tots els espectacles s’haurà d’adquirir una entrada prèvia a cost zero per controlar els aforaments i prevenir els contagis per la covid-19.

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top