Els Consells Esportius de les Terres de l’Ebre rellancen els Jocs Esportius Escolars fins a finals de juny

Els consells esportius de les Terres de l’Ebre estan portant a la pràctica l’activitat dissenyada dels Jocs Esportius de Catalunya del curs 2020-2021, el programa de la Generalitat de Catalunya. Els quatre consells (Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta) malgrat que disposen de menys temps van posar en marxa fa unes setmanes la maquinària per arrencar les lligues i jornades en l’àmbit comarcal i territorial. Així alguns esports com escacs, natació o gimnàstica rítmica gaudeixen directament d’un format de lliga territorial amb tres jornades. Els escaquistes estan convocats el 8 i 15 de maig a Roquetes i el 22 de maig a Móra la Nova. En natació les jornades seran a la piscina d’Amposta el 9 de maig, la de Tortosa el 29 de maig, i la de l’Ametlla de Mar el 12 de juny. Pel que fa a la gimnàstica rítmica la primera jornada es va fer el 24 d’abril a La Cala, i les altres dos es faran a Alcanar el 8 de maig, i a Amposta el 5 de juny. La resta d’esports individuals, amb una fase comarcal prèvia, tindran una trobada final. Per exemple el tenis taula a Ulldecona el 6 de juny, el bàdminton al Perelló el 20 de juny, les bitlles es faran el 19 de juny a la comarca de la Ribera d’Ebre, i el patinatge al Perelló el 26 de juny. En el cas dels esports d’equip, que en la majoria de casos gaudeixen de lligues pròpies, a excepció del minihandbol amb tres jornades el 8 i 22 de maig, i 5 de juny a Tortosa, tindran les respectives semifinals i finals repartides per diferents seus del territori el 26 de juny per a les diferents categories en mini-bàsquet, handbol, futbol-sala, futbol-7 i voleibol.

Com explica Antoni Gilabert, president de l’Agrupació Territorial de Consells Esportius de les Terres de l’Ebre, després dels mesos d’aturada esportiva arran de les mesures preses pel PROCICAT en matèria de salut pública i després de poder començar els entrenaments, “es va posar en marxa la competició comarcal, ampliant-ho més tard a les trobades d’àmbit territorial”. Però com diu Gilabert les prioritats actuals són ben diferents de la d’altres anys: “Aquesta temporada no hem de pensar en competicions, sinó en poder garantir una pràctica esportiva per a tots els esportistes dels consells. El suport dels entrenadors, pares, responsables d’escoles i entitats, i de tots els ajuntaments com sempre en la cessió de les instal·lacions està resultant cabdal per la necessària tornada a la normalitat”.

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top