DIEGO PÉREZ – Advocat

 

Segueix sent un tema d’actualitat la reclamació de les clàusules sòl, i certament, no és per a menys. A dia d’avui, molts consumidors segueixen pagant aquesta clàusula de manera abusiva ja que, en molts casos, les entitats bancàries no compleixen amb l’exigència de retirar-la dels seus préstecs hipotecaris.

Fa diversos mesos vaig publicar un escrit sobre la reclamació de la clàusula sòl que no es va acabar d’interpretar. Retractant-me amb l’exposat, el camí correcte per reclamar les despeses originades per la clàusula sòl passa per, en primer lloc, estar assessorat jurídicament de manera correcta. Saber detectar aquesta clàusula abusiva en la pròpia escriptura és la clau per conèixer la viabilitat de la nostra reclamació. També és necessari saber quina és la quantia que es pretén reclamar, a l’efecte de què els bancs no en treguin profit. Per aquest motiu el més indicat és estar assessorat pel nostre advocat de confiança, que sempre cobrarà un preu just i, per descomptat, compensarà el que podem recuperar.

D’altra banda, certes entitats financeres estan prenent com a regla general — davant les excessives peticions extrajudicials de molts consumidors, uns assistits per advocats i uns altres no— denegar directament totes les peticions. El problema sorgeix perquè molts ciutadans no estan jurídicament ben informats. Davant la negativa de les entitats bancàries a abonar aquestes despeses, molts desisteixen sense saber que poden continuar reclamant. Així doncs, i des de la meva opinió professional, considero que, davant del dubte, el més aconsellable és acudir al nostre advocat de confiança ja que hi ha molts diners en joc.

 

 

 

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top