Enfoc Fotografia és una empresa ebrenca formada per tres joves talentosos (Núria, Pau i Esther) que destaquen per una fotografia propera, especial i única. El seu objectiu és fer fàcil allò que per a molta gent és difícil: ser fotografiat. En aquesta ocasió, hem parlat amb la Núria Piñol fundadora de l’empresa, sobre un dels punts forts d’aquesta: Les fotografies de boda.

· Com va començar aquest projecte i quan temps fa que el teniu en marxa?

Aquest projecte va començar després d’una boda, la nostra (Núria i Pau). Allí vam decidir que volíem dedicar-nos a la fotografia de bodes. La primera boda que vam fer va ser just un any després, al 2016.

· Quin estil de fotografia us defineix?

Tot i que està molt de moda dir-ho, el nostre estil seria el documental, el natural, sense intervenir massa el dia de l’esdeveniment.

· Que busqueu provocar o transmetre a través de les fotografies de boda?

El nostre objectiu principal és captar moments, situacions úniques, especials, que una sola foto parli per si sola. Busquem contar una història, la seva història. Cada boda és un món, i cada parella té una aventura que explicar.

. La fotografia ens ha ajudat a descobrir molts racons del nostre territori i cada dia ens sorprèn més” – Núria Piñol

· Quines facilitats i també dificultats té aquest tipus de fotografia?

La major dificultat és que no saps el que et trobaràs a una boda. Cada una és única i sempre passen coses diferents, has d’improvisar a cada moment. També això és el que més ens atrau d’aquest tipus de fotografia. La major facilitat és que en una boda sempre hi ha emocions, i això ens ajuda a captar moments únics i especials.

· Ara mateix, en quin punt us trobeu?

Ara mateix crec que estem en un punt de maduració i creixement, podríem dir que és el nostre tercer any de veritat, i encara ens queden moltes coses per aprendre i millorar. Estem començant a definir el nostre estil, tant fotogràfic com videogràfic.

· Les Terres de l’Ebre són inspiració en les vostres fotografies?

Sempre! Les Terres de l’Ebre és el lloc que ens ha vist créixer com a fotògrafs, ens hem perdut per camins, per muntanyes, per platges. La fotografia ens ha ajudat a descobrir molts racons del nostre territori i cada dia ens sorprèn més. Hem fet bastantes sessions de pre boda, i quasi mai hem repetit lloc, hi ha molt per veure encara.

· Tinc entès que a banda del territori ebrenc, també feu reportatges fora de país…

Enguany hem tingut la gran oportunitat de fer una boda i una pre boda a l’estranger, a Londres. Ha sigut un somni poder viure esta experiència. Estem molt agraïts a les parelles per haver-nos donat esta oportunitat. A més, també tenim dues bodes més fora del territori ebrenc, però dins del país.

· Quin ha estat el repte més gran que us heu trobat dins d’aquest món?

Justament, fer una boda a l’estranger. Creiem que aquest ha estat el repte més gran que hem tingut fins al moment. Les bodes son molt diferents a les que es fan aquí, i no coneixíem els horaris, els protocols, ni quines tradicions hi havia. Això, alhora, va ser enriquidor com a equip i com a persones.

· Com a curiositat i des de la vostra mirada darrere la càmera, quins són els millors moments d’una boda?

Per a mi hi ha dos moments claus: la cerimònia i la festa. La cerimònia és la part més important per a la parella, és on fan oficial el compromís i on hi ha més emocions. És allí on més fem anar el cap per buscar aquella mirada, aquell somriure, aquell moment especial. Per altra banda, la festa és la que ens dona els moments més divertits, bojos i on podem experimentar més tècnicament amb la càmera.

· Teniu algun projecte de futur que voleu destacar?

Realment, l’objectiu per al 2020 era sortir a l’estranger a treballar. El somni s’ha complert enguany, així que de cara al futur ens agradaria consolidar això i no fer-ne només una, sinó que les bodes de destí formessin part de la nostra temporada i del nostre equip.

Cristina Llaó

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top