Entrevista Marta Balada (@labalada_), guanyadora Premi #InfluEbrenc Gener 2021

Marta Balada, falduda nascuda el 1989, és la flamant guanyadora del Premi #InfluEbrenc de gener que organitzem l’Estel i EIC, Marketing i Comunicació. Després de 7 dies amb votacions obertes al nostre compte d’Instagram i Facebook i, tot i anar súper ajustades fins a l’últim dia, va aconseguir posar-se al capdavant en l’últim moment i guanyar amb 1.544 vots.

@labalada_ és un compte d’Instagram on podràs trobar des de receptes tradicionals i actuals fins a consells sobre alimentació per a totes les edats. Això si, sempre tenint en compte una alimentació lo més sana i equilibrada possible!

Tot i que a partir d’ara ja et considerarem una influèncer de les Terres de l’Ebre (#InfluEbrenc), la teva professió real és fisioterapeuta. T’has plantejat canviar una cosa per l’altra?
La veritat és que m’encantaria. Fa ja 5 anys que no m’hi dedico perquè hem hagut de viure a Rússia, Grècia, Mallorca i ara en breus marxem la família a viure a Bolívia, però la veritat és que m’encantaria poder canviar la fisio per la cuina. El meu somni és poder-m’hi dedicar professionalment. M’encantria animar a tota la gent de les Terres de l’Ebre a seguir-me allí on vagi, i aprendre la cuina de @labalada_

Com et va sorgir la idea de crear un Instagram així?
En un principi vaig crear un iInstagram per a ús propi i familiar. M’encanta la cuina i moltes vegades se m’obliden receptes o necessito inspiració per cuinar alguna cosa. El meu home, per exemple, sempre me diu, vaig a vore al perfil de @labalada_ i d’allí triem!

Actualment hi ha una barbaritat de comptes d’Instagram sobre alimentació, receptes, menjars especials, etc. Què creus que diferència el teu de la resta?
Crec que la meua naturalitat. No sóc d’actuar. Parlo i explico com me surt, sense preparar res, simplement parlo com si parles amb les amigues fent un cafè. Per les xarxes socials crec que hi ha molt de “cuento xino” i vida perfecta i a vegades això és un problema. Jo si faig alguna recepta i em surt malament o milloraria alguna cosa no tinc cap problema en dir-ho públicament i recomanar allò que penso que aniria millor.

A moltes de les teves publicacions veiem com disfruta la petita de la casa amb les teves receptes, sempre sanes i equilibrades. Creus que a totes les cases ebrenques es menja així?
“Pos” per desgràcia no. Una de les coses que intento des del meu Insta és ajudar a que la gent sigue conscient en lo que donem als xiquets. La taxa d’obesitat ha augmentat moltíssim, se menja més processats i se juga menys al carrer. També te diré que moltes persones no són conscients del que estan donant al seu fill@. Per posar-te un exemple així ràpid, la OMS limita a 25gr de sucre al dia. Lo xiquet que esmorza 30gr de cereals ensucrats està menjant 11gr de sucre, 2 cullerades de cacao ensucrat equival més o menys a 7gr de sucre. I si li sumem que berena galletes on la farina de blat és el primer ingredient seguit del sucre, igual anem als 30gr de sucre diaris. Una barbaritat!

Com creus que podria canviar?
Buscant informació. No creure lo que veiem per la TV, ni tampoc a l’envoltori del que comprem. Informeus, contrasteu informació i després decidiu. No perquè pose que són galletes digestives mos ho hem de creure perquè són de tot menys digestives. No vull semblar una radical. Sóc defensora de menjar de tot. Si un dia fem un coc, posem-li sucre i disfrutem! El problema ve quan no és un dia aïllat sinó una rutina. I allò que se diu “com més sucre, mès dolç” és molt cert. Com més sucre ingerim, més dolç necessitem i això és lo peix que se mossega la coa.

Recentment, vas fer un “Directe d’Instagram” on vas ensenyar com fer sushi. Tens pensat fer més coses similars? La gent semblava súper animada a participar-hi!
Tinc pensat fer-ho després de veure la reacció dels participants! Vaig disfrutar moltíssim ensenyat! I la gent va acabar súper contenta i orgullosa d’haver fet un sushi de 10 en les seues pròpies mans!

Parlem ara del Premi #InfluEbrenc. Què suposa per a tu haver sigut la guanyadora d’aquest mes de gener? Has rebut ni més ni menys que 1.544 vots!
Dono les gràcies a totes les persones que van fer-ho possible. No sóc una influencer en 10k de seguidors però els 4mil i pico que som hem format un “grup culinari” molt xulo! Parlo en gent que no mos coneixem personalment però que al llarg dels dies és com si fossem amigues! A més m’agradaria afegir que no me consideri o “influencer” com a tal, simplement m’agrada compartir allò que me fa feliç.

Cada vegada les Xarxes Socials estan més a les nostres vides. Creus que el sistema educatiu s’hauria de replantejar aquest tema i oferir una assignatura especialitzada en aquest sector als alumnes des de ben petits?
La meua resposta és un NO rotund. Me fa llàstima veure als xiquets que en 2 anys saben com funciona el mòbil però no juguen a conillets i amagar, al 123 potet o a bous. Crec que està molt bé que la societat evolucione però hi ha coses que no haurien de canviar i un xiquet hauria de jugar i córrer pel carrer. Sempre des del meu punt de vista, clar.

Per acabar, et deixem este espai per poder dir unes paraules com a guanyadora del Premi #InfluEbrenc de gener.
Estic contenta de ser la 1a finalista dels #InfluEbtenc. Crec que hi havia uns participants molt potents i guanyar és un premi que dec a totes les persones que em segueixen. Així que aprofito per donar-vos les gràcies a totes aquelles persones que vau fer-ho possible i als que no me seguiu vos animo a fer-ho! Vos prometo aprenentatge i xalar a tope! A més necessitaré més vots per guanyar la gran final!! Jajaja

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top