Entrevistem a Jordi Labernia, Il·lusionista MJ

Jordi Labèrnia, també conegut com Il·lusionista MJ, és un faldut nascut el 18 de novembre de 1995 que te l’il·lusió, mai més ben dit, de viure del món de la màgia. Des dels 12 anys és un apassionat de l’Il·lusionisme i properament estrenarà el seu primer espectacle al Teatre Orfeó Montsià d’Ulldecona. Des del departament de redacció de l’Estel hem tingut el plaer de parlar amb Jordi de com va començar tot i de com veu el seu futur.

Com et definiries, com a mag, il·lusionista, showman? La realitat és que és una mica la composició de les tres paraules, ja que el meu nom artístic és il·lusionista, seguidament de les sigles MJ, que el què volen dir és Mag Jordi. I la part de showman, sempre l’introdueixo a tots els espectacles ja que per a mi la màgia és un show.

Com sorgeix la idea de dedicar-te a l’il·lusionisme? T’has inspirat en algú en concret? Doncs crec que sempre la màgia ha format part de la meva vida. Des de ben petit, però, em vaig interessar més en ella quan uns Nadals em van regalar una caixa de màgia. Però farà dos anys, va ser quan vaig decidir bolcar-me al 100% i convertir-ho amb la meva professió.

La veritat és que tinc algun mag inspirador, com són el Mag Lari, Jorge Blas, David Copperfield i Antonio Díaz.

Per desgràcia, quan algú vol dedicar-se al món de l’art i la faràndula, la família i amics no acostumen a acceptar-ho. Va ser fàcil la decisió de dedicar-te a aquest món? Sí, bàsicament perquè des dels 12 o 13 anys que vaig començar a fer teatre a Ulldecona, va ser xafar l’escenari i la sensació i satisfacció que et transmet el públic és indescriptible. A part, la meva família mai m’ha posat cap impediment per a fer el què jo volgués.

I m’agradaria dir, que les decisions que prens a la vida t’afecten a tu, per això que ningú decideixi per tu al què et vulguis dedicar.

El maquillatge, les ungles, els llavis… són només part del teu personatge o reflecteixen el Jordi Labernia de veritat? Volia deixar de banda el barret i la vareta, per això ho he substituït amb el maquillatge i les ungles, que formen part del Jordi del dia a dia. I a la vegada, utilitzar aquest micròfon tan apreciat que em dóna la màgia, per a fer una reivindicació i un replantejament marcat per la societat del què és de noi o de noia.

Les teves actuacions requereixen d’un guió o d’una història per enganxar l’espectador. Ets tu qui se n’encarrega d’aquesta feina o tens algú que t’ajude? Està tot pensat i dissenyat per mi però, a la vegada, tinc una ballarina, una coreògrafa i amistats de les que, la seva opinió, m’ajuda molt; i no només amb l’espectacle en si, sinó amb tot el què l’envolta: la pàgina web i el seu contingut, el cartell, les fotografies, etc.

A quina fita professional aspires dins del món de l’Il·lusionisme? En aquest moment, i sent realista, m’agradaria poder portar a terme la gira que tenia pensada per les Terres de l’Ebre abans que arribés la Covid i, després, voldria arribar a Barcelona i estar, com a mínim, un mes en cartell. Encara que tampoc descarto introduir-me a la televisió amb la màgia.

Quan actues, ho fas sol? No, tinc el plaer de compartir escenari amb la ballarina Abril Turón.

Com vas conèixer a l’Abril? Doncs anava a fer una secció a un dels programes de Canal TE, on buscaria a la meva ballarina per al show però, pel tema Covid i altres circumstàncies no es va poder realitzar. Una de les ballarines que s’havia presentat era ella, i em va agradar tant el seu càsting que m’hi vaig posar en contacte, li vaig explicar tot el projecte i va tardar “zero coma” en acceptar.

Al gener estrenes el teu primer espectacle: “Dream”. Què n’esperes? Per suposat, que m’agradaria omplir el teatre amb les dos funcions però, a part d’això una de les coses que tinc més ganes és poder veure materialitzat aquell somni que fa anys va començar.

Per als que vulguen venir-te a veure, com poden fer-ho? Tan fàcil com entrar a la pàgina web www.ilusionistamj.com, allí trobaran tota la informació i podran comprar les entrades.

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top