Es convoca la sèptima edició del premi de poesia Lluís de Montsià a La Ràpita

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la Ràpita ha convocat la sèptima edició del Premi de Poesia Lluís de Montsià, recordant la figura del rapitenc Joan Torné i Balaguer, conegut pel pseudònim de Lluís de Montsià, que va ser un periodista, poeta i folklorista català.

Els treballs escrits en vers o en qualsevol altra forma utilitzada en poesia han de ser inèdits i en llengua catalana, i l’extensió aproximada la d’una obra de 150 versos, entre 8 i 10 poemes. El tema i la forma són lliures, i cada autor pot presentar al premi una sola obra, que ha de ser inèdita en conjunt; en cas que alguna part no siga inèdita, l’autor ho haurà de fer constar en cadascun dels exemplars, indicant quins poemes o fragments han estat publicats prèviament, i on. L’obra no ha d’haver esta premiada en d’altres certàmens literaris, ni s’ha d’haver presentat a cap altre premi pendent d’adjudicació. Tampoc no ha d’estar compromesa o en tràmits de publicació amb cap editorial.

Cal presentar 3 exemplars relligats de l’original, dins d’un sobre tancat. A l’interior ha d’haver-hi un altre sobre tancat amb la plica que conté les dades següents: títol de l’obra presentada, nom i cognoms, DNI, adreça completa, data de naixement i telèfon de contacte.Les obres s’han de fer arribar a la Biblioteca Municipal Sebastià Juan Arbó, carrer Montsià 54, 43540 Sant Carles de la Ràpita, i els treballs presentats no es retornaran. El jurat estarà format per tres persones vinculades al món de l’escriptura, la literatura i/o l’ensenyament, i valorarà la qualitat literària en un 80% i en un 20% la correcció formal i lingüística.

L’Ajuntament de la Ràpita accedirà a la propietat de les obres guanyadores, que es publicaran cada tres anys i es reserva el dret de fer pública la llista de participants de cada convocatòria. L’obra guanyadora s’anunciarà el 21 de març del 2021, coincidint amb el Dia Mundial de la Poesia. n

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top