Celebra el cinquè aniversari reivindicant l’interiorisme

com una necessitat i centrant la mirada en el client

“Les abelles, en virtut d’una certa intuïció geomètrica, saben que l’hexàgon és major que el quadrat i que el triangle, i que podrà contenir més mel amb la mateixa despesa de material”, es diu que va explicar en el seu moment Pappos d’Alexandria, matemàtic grec de l’època antiga. La coneguda figura geomètrica en què tots els costats encaixen és el nom de l’estudi de disseny de Tortosa que enguany celebra el cinquè aniversari i que podria convertir la frase del matemàtic en una metàfora de la seva línia de treball. 

Hexàgons són Raquel Moliner i Fàtima Doliu (Tortosa, 1987), totes dues formades al Centre Universitari de Disseny BAU de Barcelona on hi van estudiar el Graduat Superior en Disseny, que van completar a l’escola Nuova Accademia di Belle Arti de Milà, a Itàlia. “Els detalls constructius que vam aprendre a BAU i la necessitat que siguin eficients ens han ajudat molt en la nostra etapa professional mentre que el fet de donar importància a les idees va ser el que vam aprendre a Milà, on ens van despertar la nostra part més creativa”, recorda Raquel. Però en el que sí, entre altres coses, van fer cas als professors del centre de Barcelona va ser en el potencial que els suposaria treballar juntes. “Vosaltres heu d’obrir un estudi o treballar juntes, ens deien. Raquel no dibuixa gaire bé però, en canvi, té do de gents. En canvi, jo soc a l’inrevés. El que no té una, ho té l’altra”, explica la Fàtima.

La idea de fer coses juntes va estar aparcada fins que Raquel li va proposar a la Fàtima obrir el seu propi estudi d’interiorisme. “Vam estudiar el mercat de la zona i vam veure que volíem aportar-hi coses noves. Nosaltres volíem aproximar-lo i fer-lo assequible a tots els públics. Per altra banda, havíem après que quan fas un disseny no hi ha res superflu, no el fas perquè sigui bonic i prou, sempre ha de tenir un motiu, i això era el que nosaltres volíem donar a entendre a la gent”, afirma la Fàtima. El primer projecte que van tenir entre mans va ser el del seu propi estudi i afirmen que va ser un repte perquè és un espai petit i no comptaven amb gaires diners. Però se’n van sortir i van crear el seu lema de capçalera: l’interiorisme no és un luxe sinó una necessitat.

La confiança amb el client és un dels punts fonamentals per a Hexàgons i base per desenvolupar la seva feina amb garanties. “El client normalment fa obres cada 10 o 15 anys, així que tenir una persona de referència que el pugui guiar i acompanyar durant el procés és fonamental. Aquesta confiança és clau perquè de vegades et truquen més els clients que la teva parella”, reconeix Raquel. Els altres protagonistes indispensables de la seva feina com a interioristes són els industrials. “Ells són les nostres mans. A més, si els fas partícips de l’obra, també n’aprens, valores més la seva feina i tots plegats la fem millor”, afirma la Fàtima, que també explica que al llarg d’aquests cinc anys han teixit una xarxa de fusters, electricistes i paletes que han sabut materialitzar les seves idees de la millor manera possible.

“L’esforç per aconseguir el millor resultat també és la base de la nostra feina. No ens quedem mai amb la primera idea. Fem les propostes que convingui fins que el client ens diu que el projecte li encanta”, subratlla la Fàtima. I és que incideixen en el fet que els agrada experimentar sense imposar mai cap idea, assessorant i guiant sempre cap a la millor opció. “Les nostres propostes s’adapten a cada client perquè cada persona és única i el seu projecte, també”, rebla Moliner. 

Recorden un dels seus primers projectes, el de la clínica dental Clinident a Tortosa. “Tenien la distribució feta però li volien donar un aire diferent i exclusiu. Vam treballar-hi a fons fins que vam tenir LA idea”, diu Raquel. “Quan vas al dentista, el que més veus és el sostre de la consulta. Hi volíem posar uns plafons retroil·luminats fins que ens vam inspirar: serien com els dels petits cercles que conformen les dents vistes en imatges ampliades al màxim. Vam haver de treballar molt amb els que ho havien de fabricar, ja que l’obra es va haver de fer en quinze dies però el resultat va ser espectacular”, assegura la Fàtima.

Hexàgons celebra cinc anys amb una consolidació amb què aspira a fer-se més gran i en ampliar la xarxa de professionals que col·laboren amb les dues interioristes. Reivindiquen la seva feina com a necessària. “Alliberem els clients de molts maldecaps”, afirmen. I no només en la part d’obra i de creativitat, també pel que fa a l’ergonomia de l’espai i a l’economia.

Estudi Hexàgons 

Carrer del Vall, 22 – 43500 Tortosa

interiors@estudihexagons.com 

Telèfons: 630 606 692 / 660 577 962 

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top