Les Festes Majors de les poblacions ebrenques d’aquest 2020 seran sempre recordades per l’excepcionalitat en la que s’hauran celebrat i, inclús en alguns pobles, per no poder celebrar-se

Aquest primer cap de setmana de setembre s’han dut a terme les Festes de la Cinta 2020, per a molts les Festes més importants del territori ebrenc degut a la gran oferta d’actes, festius i religiosos, i concerts a la que ens té acostumats. Enguany però, el seu programa s’ha vist forçosament reduït per culpa de la maleïda COVID-19 i totes les restriccions de seguretat que comporta, com per exemple haver de treure entrada obligatòriament per assistir a la majoria d’actes on, a més, hi ha hagut un aforament molt limitat. El que no ha pogut frenar la pandèmia és la il·lusió amb la que les tortosines, tortosins i la resta d’ebrencs que com cada any han vingut a la ciutat, han viscut les Festes més atípiques de la història.

Dintre del programa d’actes n’hem pogut trobar molts d’habituals en les Festes, com ara el pregó, que enguany ha anat a càrrec de Ximo Rambla i Sílvia Tejedor en agraïment a la seva trajectòria com a presentadors d’aquest acte. Normalment, servia també com a proclamació de les Pubilles i Pubilletes de les Festes de la Cinta però, degut també a la pandèmia, no n’hi ha hagut. L’acte va acabar amb l’habitual actuació de la Banda Municipal de Música de Tortosa i la interpretació de l’himne de la ciutat: el Pasdoble Tortosa, del mestre Joan Monclús.

També s’ha fet la ja consolidada Caminada Solidària, que any rere any omple els carrers tortosins, sota la crida “Posa’t la mascareta solidària de la Lliga Contra el Càncer”. No obstant, en lloc de fer un recorregut fixe que pogués provocar aglomeracions, s’ha demanat que cadascú sortís pels seus carrers i així es pogués omplir igualment Tortosa i els diferents pobles del municipi de solidaritat. De la mateixa manera, el tradicional repartiment de panoli pels carrers de la ciutat s’ha concentrat en diferents punts demanant que fos la gent qui l’anés a recollir per poder-lo disfrutar com cada any.

Tot i que els correfocs es van canviar per una plantada de bèsties per diferents llocs de la ciutat, el que tampoc ha fallat han sigut les diferents cercaviles per la ciutat com la cavalcada amb els gegants de la ciutat i les cucaferes i la tradicional ofrena a la Mare de Déu de la Cinta que cada any se celebra el primer diumenge de setembre. El mateix diumenge per la nit es va fer el tancament de les Festes amb una mascletada nocturna. Ha estat preparada per poder-se veure des de tots els terrats i carrers de les cases que tinguessin visibilitat a l’edifici del Seminari, l’Hospital Verge de la Cinta o el Castell de la Suda per, com en la resta d’actes, evitar possibles aglomeracions i seguir així amb les restriccions marcades per la COVID-19.

A més a més, volem destacar que també es va poder celebrar, de manera adaptada l’habitual Ebre Terra de Vent i els ja tradicionals concerts de festes de la Banda de Música de Tortosa i el de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. També des del passat divendres 4 de setembre i fins al dissabte 12 se celebra el Festival Terres, del que en parlem anteriorment en la revista.

Pel que fa als actes religiosos en honor a la Mare de Déu de la Cinta, s’han dut a terme molts dels habituals actes religiosos en el seu honor durant tot el cap de setmana i n’hi ha de programats durant la propera setmana i fins al dilluns 14 de setembre, sempre amb aforament limitat. Podeu consultar el programa en aquest enllaç: https://bit.ly/ProgramaCinta2020.

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top