El club d’Edu Albacar i Juan José Gilabert vol implantar un model formatiu professionalitzat de futbol base

L’educació, el respecte, la disciplina i la humilitat són alguns dels valors sobre els quals s’alça l’escut del Futbol Formatiu Terres de l’Ebre, un club que va nàixer a principis del 2019 per iniciativa de l’exfutbolista professional Edu Albacar i l’empresari Juan José Gilabert. Un projecte que des del primer dia va apostar per implantar un model formatiu professionalitzat de futbol base a les Terres de l’Ebre.

Edu Albacar, exjugador de futbol professional i un dels impulsors del club, explicava que “amb Futbol Formatiu Terres de l’Ebre volia ensenyar futbol base des d’un altre punt de vista com a jugador professional, formant als infants en valors que, possiblement, a mi no em van acabar d’ensenyar quan tenia la seva edat. Era un projecte que no només els il·lusionava sinó que a més creien que era necessari per què el futbol de les nostres terres fes un salt important a escala professional”. I va ser així com Albacar, de la mà de l’empresari Juan José Gilabert, van començar a establir la base d’un club que ara ja es pot dir que està consolidat.

Des de benjamí fins a juvenil, un centenar de xiquets i xiquetes s’entrenen sota l’escut del Futbol Formatiu Terres de l’Ebre, al Camp Municipal Pla de Barra de Camarles. Ara bé, tornant als valors del club, al camp no només es nodreixen de la tàctica i la tècnica de la mà d’entrenadors professionals, entre els quals està també Albacar, sinó que Futbol Formatiu Terres de l’Ebre compta amb serveis de preparació física, psicològica i fins i tot una aula didàctica perquè els joves puguin fer els deures abans o després d’entrenar. A banda, també compten amb la figura de representants, que aconsellaran als pares en tot moment sobre el futur i l’evolució dels seus fills i filles.

Quant a la disciplina i tècnica al camp de joc, l’objectiu del club és aconseguir que tots els equips adoptin un mateix sistema de joc, amb els mateixos conceptes tàctics i la mateixa filosofia. “Aquest fet farà que els jugadors que juguin en futbol 7 no tinguin problemes d’adaptació quan passin a futbol 11”, explicaven des del club, tot afegint que “cada jugador o jugadora individualment s’ha de sentir lliure dins d’unes directrius marcades per cada entrenador essent aquestes una continuació de l’aprenentatge evolutiu del club. Però no ens hem d’oblidar que són nens i nenes i, tot i que els hem de formar tenint en compte el sistema de joc establert, no els podem reprimir de les seves qualitats i han de ser capaços de demostrar el seu potencial individual”. Tanmateix, el Futbol Formatiu Terres de l’Ebre treballa amb un model de joc transversal a totes les categories, facilitant també la transició dels jugadors i jugadores en les diferents etapes formatives.

Col·laboradors de qualitat

Amb la idea que començava a prendre forma, Edu Albacar va decidir contactar amb excompanys de professió de les Terres de l’Ebre per donar encara més impuls a la iniciativa. Un d’ells va ser Oriol Romeu, jugador professional  del Southampton FC, de la Premier League, mostrant un especial interès a formar part de la iniciativa, pel qual avui és també un dels membres de Futbol Formatiu Terres de l’Ebre.

“Oriol Romeu i jo tenim una forma molt semblant d’entendre el món del futbol, per això volem ensenyar als xiquets que no venen només a competir, sinó també a superar-se i a formar-se en valors”, seguia Albacar, una filosofia que es basa en un joc de pilota atrevit i valent al camp, així com en el treball de valors fora de la gespa, que consisteix en l’esforç i treball diari, en uns hàbits de vida saludables, i en el respecte i humilitat cap als companys d’equip i rivals. Aquest últim punt és un dels que Albacar treballa més amb els xiquets i xiquetes, ja que afirmava que si de petits ja s’ensenya a donar la mà als jugadors contraris, també als que estan a la banqueta, i als àrbitres, es crea un ambient de respecte més fàcil de treballar tal com van fent-se grans i pujant de categories.

A manera de conclusió, des del club volien posar sobre la taula que la idea central del projecte es basa en la creació d’una escola formativa de futbol a les Terres de l’Ebre, amb un clar objectiu d’oferir una formació esportiva professionalitzada i d’alt nivell, apostant fermament pel futbol base i oferint una oportunitat de projecció de futur esportiu a jugadors de les Terres de l’Ebre.

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top