És ben cert que les aigües del Delta són d’allò més singulars, degut a la fusió de l’aigua dolça de l’Ebre amb l’aigua salada del Mediterrani. I com també bé sabem, això ocasiona una zona distingida –i exclusiva– de cultiu de marisc. Les badies dels Alfacs i del Fangar acullen unes trenta-cinc productores de mol·luscs, uns vivers que cap al juny o juliol arriben al punt òptim per extreure’n els musclos i les ostres, d’una qualitat excepcional.  Hem parlat amb un grup del sector, el Grup Prats, per conèixer d’aprop el funcionament d’una empresa dedicada als vivers, més coneguts com a “muscleres”.

Des que els mol·luscs es crien als vivers fins que es poden comprar al mercat o degustar-los en un espai gastronòmic, passen per un procés que podríem simplificar com de producció-comercialització. En el seu cas, el Grup Prats està format per diverses empreses que s’encarreguen d’una part d’aquest procés de producció.  Ens expliquen que una d’elles, la que seria la primera del cicle, és la productora de musclos i ostres a les badies dels Alfacs i del Fangar. Una altra, és la depuradora, una espècie de fàbrica on es depura el marisc. Allí no només tracten el marisc que reben del Delta de l’Ebre, sinó que també reben productes d’altres productors i orígens, tant nacionals com d’importació.

 

 

Un cop els musclos i les ostres estan amb les condicions adients per ser comercialitzats, passen a l’empresa dedicada a la compra-venda de marisc i peix fresc al major. També es dediquen a l’exportació, sobretot pel que fa a l’ostra del Delta, que està considerada una de les millors del món. Paral·lelament, compten amb una botiga física a Deltebre i també estan presents dintre el sector turístic, amb el Musclarium a Sant Carles de la Ràpita.

Musclarium proposa degustacions, tallers i moltes altres activitats in situ. Per conèixer en primera persona les diferents fases que viuen aquests mol·luscs tan apreciats (i també per assaborir-los enmig del seu hàbitat), Grup Prats ens recomana viure l’experiència tot visitant tant les muscleres com les seves instal·lacions d’empresa. S’hi pot accedir de dilluns a divendres, de les 9 del matí fins les 7 de la tarda, amb l’únic requisit de mantenir els sentits ben desperts per tal de gaudir al màxim de l’exquisidesa dels musclos i les ostres produïts al Delta de l’Ebre.

 

Per a mès informació:

www.muscleresprats.com

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top