La quinzena edició de l’esdeveniment literari de referència se celebrarà a Amposta, del 14 al 17 d’octubre

La literatura ebrenca tornarà a ser la protagonista de les Jornades de les Lletres Ebrenques, que se celebraran a la Biblioteca Sebastià Juan Arbó d’Amposta del 14 al 17 d’octubre. Quatre dies de tertúlies, taules rodones i moltes activitats amb les lletres com a eix vertebrador, que donaran vida als 15 anys d’un esdeveniment que s’ha convertit en un punt de trobada per als amants dels llibres.

Una vintena d’escriptores i escriptors, periodistes i estudiosos acudiran aquest any a la cita en una edició que, com deia la bibliotecària i impulsora, Joana Serret, “serà en clau molt més ebrenca”. Tot i això, també es comptarà amb la presència d’altres autors de renom com l’escriptor i periodista Jordi Nopca, que donarà el tret de sortida amb una xerrada en homenatge a l’Any Perucho, el dimecres 14. El segon dia, la periodista i directora del COMEBRE, Teresa Ferré, conversarà sobre memòria històrica amb Carme Meix, autora del llibre ‘Els cims invencibles: entre Pàndols i Cavalls’, i amb Víctor Amela, que recentment ha publicat “Ens van robar la joventut”.

Com cada any, divendres serà la inauguració oficial de les Jornades de les Lletres Ebrenques. Un acte que clourà Núria Pradas, premi Ramon Llull per ‘Tota una vida per recordar’, que delectarà als espectadors amb una tertúlia sobre les escriptores catalanes del segle XX. En el mateix acte es farà l’entrega del premi emèrit a les lletres ebrenques.

Les obres biogràfiques seran les encarregades d’amenitzar dissabte, un acte en el qual Serret afirmava que “es reivindicarà la figura de Sebastià Juan Arbó com a biògraf de personatges com Cervantes, Orson Welles o Pío Baroja”. Una de les taules rodones inclourà autors com Montse Castellà, Josep Sancho, Emigdi Subirats, i Núria Gil, així com a Manel Ollé, Alícia Coscollano i Joan Ferreres. També el mateix dia, un altre debat reunirà un seguit d’estudiants que han biografiat personatges del territori. A banda, també s’ha organitzat un taller infantil amb la il·lustradora de “El viatge de la Bruna”, Cinta Pintanúvols, i una ruta poètica en caiac. Tots els actes de les Jornades clouran amb una actuació musical.

Jornades segures

Les Jornades de les Lletres Ebrenques estan organitzades per l’Ajuntament d’Amposta i la Biblioteca Comarcal Sebastià Juan Arbó, que aposten per la programació d’actes on es respecten totes les mesures sanitàries per demostrar, un cop més, que la cultura és segura. En aquesta línia, tots els esdeveniments comptaran amb aforament limitat, pel qual s’haurà de reservar entrada prèvia de forma gratuïta. Tots els assistents hauran de dur mascareta durant les activitats, parts de les quals es traslladaran al vestíbul de la Biblioteca Sebastià Juan Arbó.

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top