La Cucafera viatja de Tortosa fins a Barcelona per a celebrar el Corpus

L’element del bestiari tortosí és un dels protagonistes de l’exposició “El Corpus és bestial”, que el passat mes de febrer es va poder veure al Born Centre Cultural de Barcelona. La mostra forma part dels actes que la capital catalana du a terme amb motiu dels 700 anys del Corpus a la ciutat.

Entre els elements que s’inclouen a l’exposició, a més de la Cucafera també hi ha altres elements destacats del bestiari de Catalunya, com la Mulassa de Reus, l’Àliga de Cervera, les Guites de la Patum Infantil de Berga, o el Drac de Vilafranca del Penedès, entre d’altres. Es tracta, en tots els casos, d’elements documentats des de fa diversos segles i que estan relacionats amb la festivitat de Corpus.

El bestiari i la imatgeria popular també seran protagonistes durant l’any a Tortosa, dins de la Capital de la Cultura Catalana. Enguany, a més, la ciutat també ostentarà el títol de Ciutat Gegantera de Catalunya. n

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top