La Terra Alta aposta per l’enoturisme amb la Ruta del Vi

La DO reuneix cellers, Consell Comarcal, Patronat de Turisme i representants de l’hosteleria i la restauració de la comarca per impulsar noves visites i activitats al voltant del món del vi

Aquest estiu marcat per la pandèmia de Covid-19 ha reforçat el turisme d’interior a les Terres de l’Ebre, amb una oferta variada d’activitats de natura, culturals i també d’enoturisme en el cas de la comarca de la Terra Alta. En aquest àmbit, la Denominació d’Origen Terra Alta treballa per consolidar la Ruta del Vi, la qual va rebre l’exercici passat 34.200 visitants que es van interessar per alguna de les 64 activitats ofertes, amb temàtiques diverses però on el gran protagonisme va ser per les visites a cellers i els tastos guiats, oferts fins en set idiomes diferents: català, castellà, anglès, francès, rus, italià i alemany. Entre altres propostes, la Ruta del Vi creada al 2019 i a la que ara es vol donar l’impuls definitiu compta també amb recorreguts per les vinyes, o rutes amb degustacions pels espais de la batalla de l’Ebre.

La fita ara és millorar aquesta oferta i incrementar així el nombre de visitants que aposten per l’enoturisme a la Terra Alta, no només procedents de Catalunya sinó també a nivell internacional.

El projecte està liderat per la DO Terra Alta. El president del Consell Regulador, Joan Arrufí, destaca la importància d’haver unit els sectors de la comarca en aquesta iniciativa. «La Terra Alta és el celler de les Terres de l’Ebre i tenim molt a oferir», afirma. L’objectiu és que els turistes que arriben al territori, i també al Camp de Tarragona o el nord de Castelló, tinguin com a visita obligada una estada o experiència als cellers terraltins, amb tastos i d’altres activitats. Per al president de la DO, el turisme ha de ser una vessant més del negoci de la seixantena de cellers associats de la comarca.

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top