El passat divendres 31 de juliol va finalitzar la primera campanya d’excavacions al jaciment protohistòric l’Antic, situat a la zona de l’Oriola d’Amposta, a càrrec d’un equip d’arqueòlegs del Grup de Recerca Seminari de Protohistòria i Arqueologia (GRESEPIA) de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i que s’emmarca en un conveni entre la URV i l’Ajuntament d’Amposta. Han estat dues setmanes que han servit per desbrossar els més de 800 metres quadrats del jaciment i per posar al descobert les primeres estructures de l’assentament.

“Hem pogut confirmar que la cronologia d’aquest assentament és més àmplia del que es creia”, apunta Samuel Sardà, director de les excavacions i investigador del Departament d’Història i Història de l’Art de la URV. Així, a partir del material ceràmic i altres elements que els arqueòlegs han trobat en aquestes primeres excavacions es constata que l’Antic va estar ocupat com a mínim entre els segles VII i II abans de la nostra era. Això el situa entre el període pre-ibèric fins a l’ocupació romana, i són dos segles més dels que consten a la Carta arqueològica de la comarca del Montsià, que el data entre el segle V i II. “El que encara no estem en condicions d’afirmar és si va estar ocupat ininterrompudament durant tots aquests segles”, precisa Sardà.

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top