Miquel Paton, descansi en pau

L’Ajuntament de La Ràpita vol expressar el condol més profund i sincer per la mort de l’artista Miquel Paton (1959-2021), autor d’una extensa obra pictòrica, amb més de quaranta exposicions individuals i havent participat en més de dues-centes de col·lectives.

Miquel Paton havia col-laborat amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita a través de diverses exposicions, a l’antiga sala Xampany als anys 90, a la sala Artilugis (2007), a l’Església Nova (‘Espai ReVisat’, 2014) i al Museu de la Mar de l’Ebre (‘Cartografia[ÉS]’, 2016).

Les seues obres formen part del fons artístic d’espais com el Museu d’Art Modern de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili, la Reial Aca-dèmia catalana de Belles Arts de Sant Jordi de Barcelona o Creu Roja de Catalunya, entre d’altres.

Entre els seus darrers treballs, una obra i un escrit reflexionant sobre l’enyor del confinament i els camps del delta de l’Ebre, al Museu Can Framis de Barcelona, en l’exposició “Càpsules de confinament: art i pandèmia a Catalunya”, comissariada per Àlex Susanna i Mercè Vila Rigat.

Altres treballs singulars que va realitzar Miquel Paton foren la intervenció artística a l’església de Sant Eugeni I, Papa (Barcelona, 2018),  la pintura del retaule de la Capella dels Prats (Les Cases, 2016) o les portades dels llibres ‘Els homes de la terra i el mar’, de Sebastià Juan Arbó (traducció de Joan Todó, 2015) i ‘Dos de llibre’, de Pep Carcellé (2012).

Des d’aquestes línies, volem fem arribar una afectuosa abraçada a la família i a les amistats de Miquel en aquests moments tan tristos. Miquel Paton, que descansi en pau.

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top