L’OLI MONTSAGRE, ESCOLLIT PER SEGON ANY CONSECUTIU COM EL MILLOR DE LES TERRES DE L’EBRE A LA XXV FIRA DE L’OLI DE JESÚS

Des de temps remots, l’oli d’oliva ha sigut un dels tresors més preuats de la cultura mediterrània. I és que el que es coneix com a l’or líquid aporta tot un seguit de propietats a l’organisme, així com estímuls gustatius i olfactius característics en la nostra gastronomia.

A les Terres de l’Ebre són molts els agricultors que treballen per obtenir un oli de qualitat. Un dels espais de referència és la Fira de l’Oli de Jesús, que al febrer celebrava la vint-i-cinquena edició. Un esdeveniment que, després d’un quart de segle reivindicant un gran producte, s’ha convertit en una cita imperdible per als professionals i amants de l’oli d’oliva.

Aquest any el protagonisme ha recaigut en l’Oli Montsagre Selecció Familiar Varietat Picual d’Alanterres, un oli verge extra ecològic d’Horta de Sant Joan, guardonat per segon any consecutiu com a Millor Oli de la Fira al Concurs de Tast d’Olis de les Terres de l’Ebre, que arribava a la trenta-sisena edició. A banda, l’Oli d’Oliva Montsagre s’emportava també el premi al Millor Oli Gastronòmic, atorgat per un jurat de xefs, sommeliers, gastrònoms i periodistes de gran prestigi.


Oli ecològic de qualitat
Amb un èxit de participació en el Concurs de Tast d’Olis, el Panell Oficial d’Olis de Catalunya va escollir el de Montsagre amb la màxima puntuació. Segons Alberto Barrobés, propietari d’Alanterres, els reconeixements són una confirmació que estan fent les coses ben fetes: “Els concursos sempre són una prova per defensar la qualitat, i al mateix temps ens ajuden a promoure un producte excel·lent”, deia Barrobés.

A les seves finques d’Horta de Sant Joan, cuiden la terra compromesos amb el medi ambient, pel qual estan certificats com a productors ecològics i treballen amb pràctiques de cultiu no intensiu. La combinació de diversos factors com el clima, el sòl i l’altitud fan de l’Oli Montsagre un producte amb personalitat pròpia. “Són olis verge extra però bastant fruitats, collits en les primeres etapes de la seva maduració, el que li dona intensitat aromàtica i antioxidants i polifenols naturals que el fan molt adient per a la salut”, explicava el propietari.

Multipremiat internacionalment
El Montsagre Selecció Familiar Varietat Picual d’Alanterres quedarà inscrit per part de l’organització de la Fira de Jesús en dos concursos internacionals, a França i al Japó. “Tenim la il·lusió de repetir el paper que vam fer amb la collita del 2018 i seguir reafirmant la nostra qualitat”, deia Alberto Barrobés.

Sota la marca Montsagre, aquest oli d’oliva d’Horta de Sant Joan ha estat premiat en diversos certàmens nacionals i internacionals, entre els quals en destaquen les medalles d’or a la Japan Olive Oil Competiotion de Tòquio i a la New York Internacional Olive Oil Competition de la ciutat de Nova York, tots dos rebuts el maig del 2019.

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Scroll to Top