OPINIÓ | AUTOAJUDA

ESPAI NAMASTÉ

Encetem juntament amb L’Estel, una nova etapa de l’Espai Namasté on compartirem amb vosaltres reflexions, coneixements i eines de gestió i alliberament emocional. Parlarem d’alimentació. Proposarem exercicis o petits canvis en els nostres hàbits diaris i que ens podran ajudar a sentir-nos millor. Us presentarem a diferents especialistes en teràpies complementàries, en temes concrets, amb el propòsit de compartir experiències i mostrar-vos una altra mirada. De vegades el fet de canviar la perspectiva ens permet veure una llum al final del túnel.

No tot és bo per tothom, és important tenir la ment oberta i que cadascú experimenti que és el millor per a ell. Tanmateix podeu plantejar si hi ha algun tema que us interessi i us aportarem la nostra visió. Als éssers humans el fet de tenir control ens dóna seguretat. En realitat teníem la falsa creença que podíem controlar, i ha estat ara en aquesta pandèmia, que ens hem fet conscients del nostre error. El moment que vivim ens ha posat cara a cara a les nostres pors i vulnerabilitat, generant angoixa, frustració, inseguretat i molt d’estrès. Però també ens dóna l’oportunitat de conèixer- nos millor i d’aprendre a gestionar de manera més saludable i assertiva les situacions.

De res serveixen les queixes i protestes. La situació està aquí i nosaltres decidim com la vivim. Si des del patiment o des de la pau interior. Ens ha colpejat allà on més ens dol, que és perdre la sensació de control. És important que aprenguem a gestionar els nostres pensaments, sentiments i emocions, i adquirir recursos d’intel·ligència emocional. Ho podem fer de moltes maneres, a través de tècniques d’auto coneixement, de teràpies complementàries, del creixement personal o de l’espiritualitat. “Si volem que alguna cosa canviï hem de canviar nosaltres”. És un bon moment per connectar amb les nostres emocions i atendre-les en lloc d’ignorar-les. Observar que ens estan mostrant, alliberar-les i retrobar-nos amb la nostra pau interior. Actuem amb les emocions i els sentiments de diferents maneres. Possiblement la més habitual és reprimint-los, però la pressió de sufocar-los ens genera mal humor, irritabilitat, tensions musculars, mal de cap, problemes digestius i molts altres símptomes. El que no ens permetem sentir es projecta al món i a les relacions del nostre entorn, donant lloc a tota classe de conflictes.

Una altra manera de fer-hi front és explicant la nostra història. Creiem que així ens alliberem. Els fets demostren el contrari. Expressar-ho tendeix a expandir-ho i a donar-li força. Al mateix temps deteriora les nostres relacions. Si carreguem els nostres sentiments negatius als altres, provoquem el seu malestar.

De vegades també fugim del que sentim. Evitem sentir. Busquem distraccions, diversió, addiccions (al joc, a l’alcohol, al tabac, al treball…) qualsevol cosa per tal de seguir inconscients. Tenim por d’enfrontar-nos a nosaltres mateixos, al silenci i a la solitud. I omplim els nostres dies d’activitats, paraules, música, ràdio, televisió, xarxes socials, pastilles, etc.

Molts d’aquests mecanismes d’escapament ens estressen encara més i desgasten molta energia. La nostra evolució personal i espiritual s’atura, es desenvolupen malalties físiques i emocionals i es generen conflictes socials. “El cos diu el que la boca calla”.

Fem tot això perquè actuem d’acord amb la nostra educació, costums, cultura i creences. La bona notícia és que els pensaments i creences es poden canviar. Sempre podem decidir de nou. Una alternativa molt millor consisteix a assumir la responsabilitat dels nostres pensaments, neutralitzar-los i escollir opcions més positives.

Totes i tots hem pogut experimentar algun cop que deixant anar la pressió interior que acumulàvem ens vam sentir millor. Adquirim un estat de llibertat interna que fa que fins i tot la fisiologia del cos canviï. Ens canvia el color de la pell, la cara, la respiració, el pols, fins i tot la química de la nostra sang i fem un gir cap a la salut. Descobrim una nova percepció del món i de nosaltres mateixos. Som més creatius i ens sentim més feliços, més relaxats i amb més pau.


Carme Sabaté (Jesús)
És formadora i facilitadora de Tapping EFT i Ho’oponopono. Mestra d’Un Curs de Miracles i acompanyant en processos de creixement personal i espiritual.
Facilitadora certificada de PSYCH-K® Avançat i Coach Sana Tu Vida ®Louise L. Hay. El seu propòsit és compartir recursos i ensenyances que ens aportin benestar i més qualitat de vida i ens ajudin a retrobar-nos amb la nostra Pau Interior.

@carmesabate_espainamaste

 

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top