OPINIÓ | AUTOAJUDA

LA POR

“La por va trucar a la porta, la confiança va obrir i fora no hi havia ningú”

Biològicament la por és una resposta instintiva que activa certes àrees del nostre cervell, que alliberen a la sang unes hormones que ens preparen per fugir o atacar.

L’ego fa servir aquest instint per fer-nos percebre perill on no n’hi ha. Exagerant situacions per crear unes emocions que alteren la nostra pau i la nostra salut física. Com el cervell no distingeix una situació real d’una imaginada, altera la bioquímica del cos per afrontar una POR psicològica que és producte d’emocions desharmonitzades de la nostra ment.

Aquest mecanisme crea addiccions a determinades emocions. S’integra a la nostra xarxa neuronal i en repetir-se llarg temps les nostres cèl·lules es fan addictes. En quedar atrapats donem material al nostre ego per reviure mentalment el record de coses passades i seguim atreien experiències que provoquen està emoció una vegada i una altra. És com el peix que es mossega la cua.

La por és un mecanisme de defensa i ens permet la supervivència, però quan la por s’apodera de la ment, aquesta comença a imaginar multitud de possibilitats. L’ego fa servir la negativitat per crear pensaments de tota mena de pors. Abstractes, concrets, conscients, inconscients… Tots són el mateix.

Tenim por a no ser acceptats, a ser abandonats, a la malaltia, a la carència. Por a no tenir, quan tenim, por a perdre allò que tenim. Si els fills no surten de casa, pensem que no estan bé. Quan surten, tenim por a que els passi alguna cosa. Som uns genis creant-nos pors gratuïtes.

La por destrueix la pau mental i el benestar i ens pot portar a emmalaltir.

Hi ha emocions que es relacionen en la por aguda. Una por aguda ens provoca ansietat, angoixa, depressió, desconfiança, hostilitat… i va acompanyada de molta tensió nerviosa.
Les crisis d’ansietat o angoixa són crisis de por. Molts cops infundada, com si alguna cosa terrible ens hagués de caure a sobre.

La por a la malaltia porta a consumir quantitats enormes de medicaments. L’estrès laboral és por, a perdre la feina, a fracassar, a no poder sobreviure, a no ser valorats, a no ser reconeguts.

Tots els patiments del món tenen darrere la por. Els poders, per por a perdre poder, mouen els fils a l’ombra creant guerres, conflictes, gana, misèria…

Al planeta sobra por i falta amor.

La ràbia, l’hostilitat … són mecanismes de defensa de la por. La ira amaga la por. S’ataca allò que es tem.

La solució demana rebaixar la por i fer créixer l’amor. Primerament de manera individual, per poder després estendre-ho a fora. L’AMOR I LA FE neutralitzen la por.

“Cada cop que tens por és perquè has pres una decisió equivocada. Sempre que tens por és senyal inequívoca de què li has permès a la teva ment crear falsament i de què no has permès a l’amor guiar-la.” (Un Curs de Miracles).


Carme Sabaté (Jesús)
És formadora i facilitadora de Tapping EFT i Ho’oponopono. Mestra d’Un Curs de Miracles i acompanyant en processos de creixement personal i espiritual.
Facilitadora certificada de PSYCH-K® Avançat i Coach Sana Tu Vida ®Louise L. Hay. El seu propòsit és compartir recursos i ensenyances que ens aportin benestar i més qualitat de vida i ens ajudin a retrobar-nos amb la nostra Pau Interior.

@carmesabate_espainamaste

 

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top