OPINIÓ | AUTOAJUDA

NO VEIEM EL MÓN COM ÉS, VEIEM EL MÓN COM NOSALTRES SOM

Que són les creences

“Aprenem a veure’ns com ens veuen, a valorar-nos com ens valoren. El que escoltem i vivim ens forma. Som víctimes de les nostres creences.” Bruce Lipton.

Les creences són la base de la nostra personalitat. Les més importants es programem al nostre subconscient entre els 0 i els 6 anys de vida. Són conviccions profundes que assumim com a realitats i no ens permeten actuar com nosaltres voldríem. S’instal·len a la nostra ment subconscient i actuen des d’allí.

Actuen com una pantalla a través de la qual veiem la vida. Tot i que no són certes i es poden canviar, funcionen com si ho fossin. Tan sols si les suprimim la ment és capaç d’observar-se a ella mateixa tal com és. Llavors comença la comprensió de nosaltres mateixos. En definitiva la nostra vida és el reflex de les nostres creences, que són l’efecte acumulat de la programació de tota una vida.

El Dr. Bruce Lipton, autor del llibre La Biologia de la Creença, afirma que qualsevol creença es pot canviar. Podem aconseguir més autoestima, ser millor amb els estudis, tenir més èxit, més paciència, més energia, millors relacions. El que passa és que ens acostumen a viure en la creença limitadora i desistim de canviar perquè pensem: JO SOC AIXÍ.

Arribat un punt, si volem anar més enllà, hem de canviar o reforçar les nostres creences. El que pensem, diem i fem avui, és la llavor del que viurem demà. Per això no hem d’esperar que les coses canvien, si volem quelcom diferent, som nosaltres el que hem de canviar.

Pensem: Quan tingui (salut, feina, diners, parella, temps …) seré feliç, alegre, abundant… Fem servir la fórmula: TENIR, FER, SER. L’ordre correcte per assolir les nostres metes és: SER, FER, TENIR.

Les creences si són potenciadores augmenten la nostra confiança i ens permeten afrontar qualsevol situació per difícil que sigui. Si són limitants ens paralitzen. Una creença limitant és tot allò en el que xoquem quan volem canviar, millorar o fer alguna cosa diferent del que sempre hem fet. Creiem que controlem la nostra vida, però els neurocientífics han descobert que entre el 95 i 99% del nostre comportament està baix el control de la ment subconscient i només entre un 1% i un 5% baix la ment conscient. La vida és un reflex de la ment subconscient, el que ens funciona bé són aquestes coses que el subconscient permet que funcionin, el que requereix molt esforç són les coses a les quals el subconscient no dóna suport.

“El teu món sencer està creat per les teves pròpies percepcions, valors, actituds i creences. Canviant aquestes creences sembla màgic, és com si el món exterior canviés o com si de sobte comencessis a tenir sort a la vida. No es tracta de sort, es tracta d’alinear la teva ment, el cos i l’esperit en una consciència unificada que es manifesta com una espurna divina”. Robert. M. Williams, creador del PSYCH-K®.

Tenim el potencial. Els recursos i l’oportunitat estan disponibles, l’únic que ens falta és la nostra decisió.

“Fins que l’inconscient no es faci conscient, el subconscient seguirà dirigint la teva vida i tu seguiràs dient-li destí”. Carl Gustav Jung


Carme Sabaté (Jesús)
És formadora i facilitadora de Tapping EFT i Ho’oponopono. Mestra d’Un Curs de Miracles i acompanyant en processos de creixement personal i espiritual.
Facilitadora certificada de PSYCH-K® Avançat i Coach Sana Tu Vida ®Louise L. Hay. El seu propòsit és compartir recursos i ensenyances que ens aportin benestar i més qualitat de vida i ens ajudin a retrobar-nos amb la nostra Pau Interior.

@carmesabate_espainamaste

 

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top