OPINIÓ | AUTOAJUDA

VIVIM EN L’APATIA?

Després de mesos de viure una situació excepcional que afecta molts àmbits de les nostres vides i pràcticament a tota la població,  és fàcil caure en un estat d’apatia.

Però, què és l’apatia?

Podríem dir que és la creença del “no puc”, la sensació interna de que res podem fer per canviar la nostra situació i que ningú ens pot ajudar. És impotència i desesperança.

Ens porta a pensaments com: “a qui li importa”, “perquè esforçar-se”, “no servirà de res”, “faci el que faci res canviarà”… Ens porta desànim, derrotisme, frustració, pessimisme, buidor, soledat, confusió, tristesa, sensació de pèrdua, indiferència, etc.

L’apatia té un propòsit biològic que és el de demanar ajuda, però al mateix temps ens fa pensar que no servirà de res.

No hi ha emocions bones o dolentes, totes ens porten a l’acció. L’apatia és absència d’emoció, ens pot portar a la depressió, indica una falta d’energia vital i ens apropa a la mort. És un estat emocional, no físic.

La manera de sortir de l’apatia és recordar-nos a nosaltres mateixos la nostra intenció, que és la d’aconseguir ser més lliures, per ser més eficaços i feliços, i soltar la resistència.

Deixar anar actituds i pensaments com ara: “no puc”, “no funcionarà”,” no estic preparat”,” estic massa ocupada”,” estic cansat”,” estic massa aclaparat”,” és impossible”…

Un “no puc”, està amagant un, “no vull”  i darrere hi ha por.

Si ens permetem observar-ho veurem que la por té més energia que l’apatia, ens motiva a actuar i podrem passar de la por a la ira. Ira per la nostra por, que ens ha paralitzat i fet fracassar. La ira condueix a la decisió de fer alguna cosa al respecte i anem pujant el nostre nivell de consciència.

Quan diem, “no puc” simplement estem dient: “tinc temor de… o em fa vergonya… “ I en realitat no estem  veiem que som molt capaços i molt més poderosos i forts del que pensem.

Hi ha una gran diferència en el concepte que tenim de nosaltres mateixos quan ens adonem que “no vull fer… (alguna cosa)” és un sentiment molt diferent de “sóc víctima de… o  no puc fer res per…”. Al primer cas depenem de nosaltres, és la nostra elecció, en el segon la nostra vida depèn dels altres.

L’apatia i la depressió és el preu que paguem per haver-nos conformat amb la nostra petitesa.

“Res et limita excepte els teus pensaments, res et lliga excepte la teva temor, res et controla excepte les teves creences”. Marianne Williamson


Carme Sabaté (Jesús)
És formadora i facilitadora de Tapping EFT i Ho’oponopono. Mestra d’Un Curs de Miracles i acompanyant en processos de creixement personal i espiritual.
Facilitadora certificada de PSYCH-K® Avançat i Coach Sana Tu Vida ®Louise L. Hay. El seu propòsit és compartir recursos i ensenyances que ens aportin benestar i més qualitat de vida i ens ajudin a retrobar-nos amb la nostra Pau Interior.

@carmesabate_espainamaste

 

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top