OPINIÓ | CINEMA I SÈRIES

Gerard et recomana: LUPIN

Quan la clau de l’èxit és l’actor protagonista

Aviat farà un segle que l’escriptor francès Maurice Leblanc va crear el personatge d’Arsène Lupin , un gentleman lladre de guant blanc. L’escriptor, contemporani de Sir Arthur Conan Doyle, era un gran seguidor de les aventures de Sherlock Holmes , per al qual cosa és inevitable associar el francès Arsène Lupin, com l’oposició del famós detectiu anglès.

El personatge d’Arsène Lupin és molt popular a França i ha tingut nombroses adaptacions a televisió, cinema i inclús còmics mangues i animes japonesos, com Lupin III . Els lectors que en la seva infància miraven el 3XL del canal K3, en la seva majoria els nascuts als anys 90, recordaran un personatge que s’inspira i comparteix moltes característiques d’en Lupin. Parlo del lladre de guant blanc, Kaitou Kid , rival del protagonista del manga i anime El Detectiu Conan.

Netflix no ens presenta una adaptació més, sinó que ens mostra el seu propi homenatge al famós lladre. En aquesta ocasió Lupin no és més que l’alter ego de l’ Assane Diop , un lladre francès professional amb grans habilitats. Busca venjar la mort del seu pare, que condemnat injustament es va suïcidar a la presó.

Assane Diop és un personatge molt carismàtic que atrapa des del primer moment. Ell, és un gran seguidor d’ Arsène Lupin i, durant el transcurs de la sèrie, compara i menciona situacions que apareixen a les novel·les de Maurice Leblanc. Durant la trama, es mostren escenes del passat i de la vida personal d’ Assane , permetent-nos empatitzar amb el personatge. Fent que vulguem acompanyar-lo en la seva aventura per venjar la mort del seu pare, alhora que intenta deslliurar-se de la policia. S’agraeix molt, ja que no és habitual en pel·lícules i sèries policíaques que el rerefons dels protagonistes tinguin tant de pes.

L’actor que interpreta a Assane , no és cap altre que Omar Sy, que el reconeixerem per protagonitzar la pel·lícula, també recomanable, Intouchables ( Intocable ). Sens dubte aquest actor és el millor punt de la sèrie. La seva interpretació és magnífica, i la forma en què desenvolupa el personatge és el que acaba fent que l’espectador s’enganxi a la sèrie. Omar interpreta un home amb una presència exuberant, que té vulnerabilitats com no acceptar el seu divorci. És a dir, hi ha els ingredients perfectes perquè Assane Diop enlluerni a l’espectador.

Com a punt negatiu diré que, encara que la sèrie té bon ritme, hi ha conveniències de guió massa evidents per fer evolucionar la trama. Com ara l’existència de delictes massa fàcils o el fet que Assane s’escapi massa fàcilment quan es troba acorralat. Però bé, en aquest cas, l’actor protagonista ho compensa amb escreix.

Personalment, quan vaig acabar el 5è i últim capítol, amb un dels majors finals oberts que he vist mai, pensava que ens havien deixat a mitges, i després de comprovar-ho, efectivament, aquests 5 capítols conformen la mitja part de la primera temporada, l’altra meitat la podrem gaudir l’estiu del 2021. A causa de la primera onada de la pandèmia el rodatge es va veure afectat directament, ocasionant que només tinguessin temps a produir 5 capítols.

En poques paraules, Lupin potser no serà una sèrie inoblidable, però entretindrà i aconseguirà traure’ns algun somriure. A més, com només hi ha 5 capítols disponibles és fàcilment digerible en un sol cap de setmana.

Gerard Cardona
@gerardcardona @eridanproductora


Gerard Cardona (Tortosa)
Fotògraf i videògraf, cocreador del projecte d’una productora audiovisual ebrenca: Eridan. És un amant del cinema que ha pogut dirigir la fotografia d’alguns videoclips i curtmetratges, sense grans pretensions.

Per veure els seus últims treballs on ha participat:
https://linktr.ee/eridanproductora

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top