OPINIÓ | LITERATURA

Contes com antídot, asseguem-nos en rotllana i parlem.

Com més llibres i més variats llegim, més recursos tindrem per pensar.

Encaro el 2021 amb set de lectures noves i una curiositat creixent cap als nous descobriments editorials que estan per arribar. Jo sempre he sigut d’apropar-me a les llibreries i deixar-me conquistar pels títols, portades i primeres pàgines, però mai està de més un mapa que et guiï fins als tresors més suculents amagats entre les prestatgeries d’una llibreria.

Actualment tenim més oferta literària que mai, podríem suggerir sobreproducció i tot, em proposo, ser una brúixola (o estel) cap a meravelles literàries carregades de sensibilitat, humanitat, cert punt de dramatisme, aventures èpiques tan grans que caben a una carmanyola i, en definitiva, aquest no sé què que fa tota la resta i sense el qual no transcendirien les obres d’art.

 

Avui us vull presentar una proposta de dues dones del terreno: Eva Vázquez Bonavila com a autora i Laia Ortiz Sansano com a il·lustradora. Juntes han fet Contes com antídot, el pes del que expliquem, es proposa com una lectura compartida i acompanyada en la que, a través de relats senzills però amb un fort compromís social s’aborden temes diversos amb un llenguatge apte per als més menuts però un contingut profund que convida al debat i la reflexió. Inclouen, al final de cada conte, píndoles informatives amb anàlisi i detalls rigorosos sobre la temàtica envers la qual ha girat el conte anterior.

Els llibres com aquest reivindiquen el poder de les històries per canviar el món i a les persones, molt abans del llibre, existien les històries i la necessitat de narrar-les, la repercussió d’una rotllana de gent llegint i compartint impressions és molt més potent del que pot semblar a simple vista.

En un món que avança tan ràpid és necessari generar i compartir noves històries i històries antigues amb un prisma modern, el que integrem de petits ens acompanya tota la vida i l’impacte dels contes en el subconscient és considerable en el desenvolupament dels nens i nenes i, en conseqüència, de les societats.


Helena Herranz Sala (Cerdanyola del Vallès, resident a Amposta)
És una llibretera, psicòloga i eterna estudiant de Belles Arts. És una enamorada de les Terres de l’Ebre i sobretot de la calidesa i proximitat tant de la gent com dels vincles que aquí s’estableixen entre mar, muntanya, riu, somriures, compromís, humilitat, respecte a la tradició, cultura viva i el talent artístic que aquí neix.

@llibreria_laromantica

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top