OPINIÓ | DIETÈTICA I NATUROPATIA

COM APRENDRE A LLEGIR EL QUÈ MENGEM

En aquest article d’opinió toca parlar d’un factor molt important per tenir i mantenir una alimentació saludable i variada, i aquest factor es l’etiquetatge.

El nostre objectiu com a ciutadans que ens alimentem tots els dies, es arribar al súper, mirar un etiquetatge i no fer cara d’estranyats com si el que estiguéssim llegint fora un altre idioma que no fora el nostre. Totes les persones tenim el dret d’entendre que es allò que ens venen per a fomentar o no la nostra salut.

Per començar, hem de tenir clar que el valor nutricional de les etiquetes sols ens diu el valor energètic que té el producte i no la seua qualitat; això ho faran els ingredients. Per tant, el primer que hem de fer quan analitzem un producte en etiqueta es mirar els seus ingredients.

Partim de la base que un aliment sà es aquell que: si conté cereals i/o farines han de ser integrals, han de tenir 0 sucres i additius, si contenen algun oli ha de ser el d’oliva ja que és el més sà i com a màxim han de contenir 5 ingredients que nosaltres coneguem i sabéssim que no han estat processats.  Tots els productes que contenguin cereals i/o farines i no posi que siguin integrals, ens estaran dient que no ho son i que per tant estan refinats; tots els sucres son dolents i poden estar en forma de sucre, xarop de panís, panela, agave, fructosa, sacarosa. No us deixeu enganyar per les etiquetes “0% azúcares”, aquestes porten additius químics per endolcir el producte.

Tots els olis que no siguin el d’oli d’oliva son rics en àcids grassos saturats i per tant, danyins per al cos; per això només busquem el d’oli d’oliva.

Com a consell us diré que no us fiéssiu de les etiquetes de “saludable”, “natural”, “integral”, “0% azúcares”, etc. Aquestes etiquetes no ens indiquen verdaderament la qualitat d’un producte, això sols ho faran els ingredients.

Per més consells, em podeu trobar a l’Instagram:
@saranatura_


Sara Reverté Prades (Els Valentins)
Està formada en dietètica i en naturopatia, i actualment està estudiant Reflexologia Podal per tal d’ajudar amb aquesta gran teràpia, desconeguda per a molta gent. Sara és una amant de la naturalesa, l’ecologisme, les pel·lícules i series, les bones persones, l’optimisme i les bones ambicions. Si voleu saber més d’ella, la podeu trobar a l’Instagram @saranatura_

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top