OPINIÓ | DIETÈTICA I NATUROPATIA

DETOX DESPRÉS DE NADAL

Ja s’han acabat les vacances de Nadal, hem canviat d’any i això vol dir que comencen els propòsits del 2021. Cadascú tenim els nostres propis, però segur que en tenim dos d’iguals: que s’acabi la COVID19 i tornar a cuidar-nos com ho fèiem abans de les vacances o fer-ho millor.

Ja que no tinc a les meues mans fer acabar la COVID19, us faré sabedors de com podeu depurar l’organisme i de com podeu perdre els quilos guanyats en aquestes dues setmanes.
Primerament us diré que us fixéssiu en les vegades que aneu al vàter. El restrenyiment és una malaltia molt comuna a la que li hem de posar remei. La defecació saludable són 2 deposicions al dia. Ho podreu aconseguir bevent 2L d’aigua al dia, fent exercici físic diari, menjant molta fibra (verdures, cereals integrals), fruita, fruits secs i aliments fermentats com el xucrut.
*La fitoteràpia per al restrenyiment: sen, àloe vera, fonoll, probiòtics.

A més, la millor manera de depurar i desintoxicar els òrgans es fent dejús intermitents de 14h a 16h. Agafarem les hores nocturnes per a que ens sigui molt més fàcil. Podríem fer dejú des de les 20h fins les 10h o 12h. El dejú intermitent proporciona als òrgans un descans a la qual ells es netegen i es desintoxiquen augmentant així la seua vitalitat i millorant el seu funcionament.
La millor fitoteràpia per a després de Nadal és: el boldo, el card marià, la dent de lleó, la carxofa, el fonoll i la cua de cavall, entre altres.

No hem d’oblidar que aquestes dues recomanacions sempre van de la mà d’una bona alimentació i d’uns bons hàbits.

Per més consells, hem podeu trobar a l’Instagram:
@saranatura_


Sara Reverté Prades (Els Valentins)
Està formada en dietètica i en naturopatia, i actualment està estudiant Reflexologia Podal per tal d’ajudar amb aquesta gran teràpia, desconeguda per a molta gent. Sara és una amant de la naturalesa, l’ecologisme, les pel·lícules i series, les bones persones, l’optimisme i les bones ambicions. Si voleu saber més d’ella, la podeu trobar a l’Instagram @saranatura_

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top