OPINIÓ | DIETÈTICA I NATUROPATIA

EL SECRET D’UNA BONA ALIMENTACIÓ

Vivim en un planeta ple de plantes i aliments que potencien la nostra salut, i és tot un goig!

Hi ha plantes per ajudar a perdre líquids, per a fer millor les digestions, per a estimular el nostre sistema immunològic, per a depurar el nostre fetge, per a calmar el dolor, per ajudar a dormir o a relaxar-te, etc. Però, i els nostres aliments que ens aporten?

Les verdures, fruites, fruits secs i cereals ens aporten gran quantitat de vitamines i minerals que son essencials per a un correcte funcionament dels nostres òrgans. En aquest article sols en parlarem de 2, la vitamina C i el Zinc. I, per què? Perquè son grans potenciadors del sistema immunològic.

La vitamina C i el Zinc estimulen el sistema immunitari, són antivirals i antioxidants; i així protegeixen el cos de possibles infeccions i redueixen la duració i la gravetat de les vies respiratòries superiors en cas d’afectació.

La vitamina C la podem trobar en moltes fruites i verdures com el kiwi, maduixes, taronges, pebrots, cols de Brussel·les, bròquil, coliflor, groselles negres, julivert, espinacs, pinya, mores, etc.¡

I el zinc es troba en fruits secs i en aliments proteics com les ostres, fetge, cloïsses, carns, llavors de carbassa, llevat de cervesa, formatge, avellanes, ametlles i civada.

Amb un consum diari d’aquest aliments ja ens estarem prevenint de molts constipats i/o infeccions. I per suposat, sempre tenint com a base una alimentació variada i equilibrada. A més, també la recomanaria en casos de grip, infeccions, constipats o alguna afectació a les vies respiratòries com a prevenció i com a acompanyament d’un possible tractament. Això no substituirà el tractament mèdic.

Per més consells, em podeu trobar a l’Instagram:
@saranatura_


Sara Reverté Prades (Els Valentins)
Està formada en dietètica i en naturopatia, i actualment està estudiant Reflexologia Podal per tal d’ajudar amb aquesta gran teràpia, desconeguda per a molta gent. Sara és una amant de la naturalesa, l’ecologisme, les pel·lícules i series, les bones persones, l’optimisme i les bones ambicions. Si voleu saber més d’ella, la podeu trobar a l’Instagram @saranatura_

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top