OPINIÓ | DIETÈTICA I NATUROPATIA

VERDURA I FRUITA ECOLÓGICA O DE KM.0?

Actualment vivim en una societat molt estressada amb el poder de tenir a l’abast tot el que es vol i més. Sí, això no ha de ser pas dolent, però no hem d’oblidar on som. Què vull dir en això? Referent a l’alimentació han desaparegut els aliments de temporada, ja que els pots obtenir tots durant tot l’any i de qualsevol lloc. I és una llàstima ja que per la nostra zona hi ha agricultors molt professionals amb ganes de créixer amb el seu àmbit.

Una bona alimentació es aquella que es rica en verdures, hortalisses, fruites, fruits secs i cereals integrals. Tots aquests aliments els podem trobar cultivats a milers quilometres de distància o els podem trobar de la zona, son els anomenats aliments de Km.0. Comprant aquest últims estaràs col·laborant i donant suport als agricultors i comerços petits del territori. A més a més, no hem d’oblidar que nutricionalment seran de major qualitat que un altre aliment que porta dies a un basquet dins d’un camió o dins d’un magatzem.

Però, posats a parlar d’una bona alimentació, què en diríem de la verdura i la fruita ecològica? Actualment els productes fitosanitaris que es llencen a les verdures i fruites estan molt controlats per sanitat, ara no es fan tantes bestieses com es feien fa 50 anys. Però, per molt controlat que estigui, no deixen de ser químics que en un futur ingeriràs. La verdura i la fruita ecològica, en canvi, estan lliures de químics i sols estan abonats en matèria orgànica. Està clar que el preu és molt més car (perquè gran part de la collita la perden a causa dels insectes, clima, etc.), però vivim en una societat on els químics ens envolten i en un futur poden perjudicar la nostra salut, per tant, si podem elegir alimentar-nos d’aliments lliures en productes químics, per què no fer-ho? I no hem d’oblidar de la diferència de gust d’unes i les altres; la verdura i la fruita ecològica pot tenir pitjor aspecte però guanya en gust i en qualitat nutricional.

Per tant, referent a la pregunta del títol, per a mi el més important és que sigui de km0 i ecològica; però si hem féssiu elegir sobre una o l’altra, en un 60% elegiria de km0. Per mi és molt important donar suport i enriquir a la societat que m’envolta ja que penso que això ens fa créixer i prosperar a tots; tot i que la meva salut també és important.

Finalment, us deixo un llistat de verdura i fruita òptima del mes de gener per a que siguin les vostres primeres opcions durant aquest més i el proper, ja que normalment son de temporada més d’un mes.

Per més consells, em podeu trobar a l’Instagram:
@saranatura_


Sara Reverté Prades (Els Valentins)
Està formada en dietètica i en naturopatia, i actualment està estudiant Reflexologia Podal per tal d’ajudar amb aquesta gran teràpia, desconeguda per a molta gent. Sara és una amant de la naturalesa, l’ecologisme, les pel·lícules i series, les bones persones, l’optimisme i les bones ambicions. Si voleu saber més d’ella, la podeu trobar a l’Instagram @saranatura_

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top