OPINIÓ | MÚSICA

Confinament…?

“Es podrà trencar el confinament municipal per assistir a un míting del 14F”. Segons la portaveu del govern, és un dret fonamental.

“Tota activitat cultural presencial de Tortosa, suspesa”. Un anunci de l’Ajuntament de Tortosa degut al risc per culpa de la pandèmia.

Són dos, entre moltes d’altres notícies, d’aquests darrers dies. No se si val la pena comentar-ho o bé deixar que cadascú faci la seva interpretació. La cultura (música, dansa, teatre….) es veu que és portadora del “bitxo” tot i els esforços d’alguns polítics que, minoritàriament i personalment sé que és així, han adaptat les restriccions a la seva responsabilitat.

És una constant el no adaptar. La pràctica habitual és aplaçar o suspendre, tònica en general aquí a Catalunya. Per un ciutadà que tan sols pot jutjar la informació que rep, és al·lucinant el veure com s’entren en tantes i tantes contradiccions des de qui regula com hem d’afrontar aquests temps tan difícils per a tothom (bé, al menys per alguns).

El que et fa “quedar a quadros” al llegir la notícia que encapçala aquest article, és que participar d’un míting estarà permès (amb totes les mesures de seguretat) i no ho eés el participar d’un concert (amb totes les mesures de seguretat). Personalment recordo aquella dita: “La dona del Cèsar no tan sols ha de ser honrada sinó que a més ho ha de semblar”. Darrerament un no té gens clar quan ens volen fer veure que tot és culpa de la política, però creure el contrari tampoc és una opció gaire clara.

Tant suposa demanar un esforç de coherència, a qui li correspon, en general i amb la cultura en particular?

 


Xavier Bertomeu (Tortosa)
Director d’Acadèmic, de la Mostra de Jazz de Tortosa i del festival Ebre Terra de Vent.

@mostrajazztortosa

@ebreterradevent

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top