OPINIÓ | MÚSICA

Un plaer, Chick Corea.

Primavera de l’any 2004, estàvem acabant de preparar la programació de la XI Mostra Jazz Tortosa. L’any anterior vàrem celebrar la desena edició amb Yellow Jackets, tot un repte per la Mostra ja que fou la primera “figura”, de caire internacional, que vàrem poder programar. Amb aquesta inèrcia, teníem com a cap de cartell per aquesta edició a Michel Camilo trio (amb Horacio “el negro” a la bateria i Charles Flores al contrabaix que fa uns anys ens va deixar). Albert estava al telèfon parlant amb un manager sobre possibles grups per complementar la programació. Penja el telèfon i comenta, te data lliure Chick Corea que fa gira amb la Elektric Band. Personalment vaig fer un somriure pensant que fèiem volar coloms, si difícil havia estat  aconseguir que vingués Michel Camilo, era impensable el poder gaudir d’un concert d’aquest nivell a Tortosa.

De vegades la vida dona sorpreses positives, i així va estar tota la negociació per a que aquesta banda liderada per un ídol mundial com fou Chick Corea estes a Tortosa. No era poder gaudir d’aquest monstre, es que la llegendària banda vindria al complert, amb John Patittucci al baix, Dave Weckl a la bateria, Frank Gambale a la guitarra i Eric Marienthal als saxos.

El dissabte 10 de juliol de 2004, va fer història a la Mostra Jazz Tortosa i amb aquest concert tot un munt d’anècdotes que sempre recordarem. Com que el concert fou en dissabte, el menjar havia de ser italià; no va haver cap hotel acceptable en tota la província de Tarragona, doncs cap a Barcelona; es varen tenir que enviar mes de 30 imatges del Teatre Auditori Felip Pedrell per acceptar el contracte; com Chick Corea fou membre de la cienciología, dos dies abans vàrem tenir representants d’aquesta creença religiosa per a preparar el hall de l’auditori …etc, etc, etc.

El  concert fou un èxit i des de llavors la Mostra Jazz Tortosa tindrà un record per sempre. El gran mestre Chick Corea va morir el dia 9 de febrer d’aquest 2021, descansi en pau, va ser un plaer el tenir-lo entre nosaltres.


Xavier Bertomeu (Tortosa)
Director d’Acadèmic, de la Mostra de Jazz de Tortosa i del festival Ebre Terra de Vent.

@mostrajazztortosa

@ebreterradevent

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top