OPINIÓ | MÚSICA

Música a les Terres de l’Ebre

Fou l’any 1989 quan va començar aquesta publicació, l’Estel, un gratuït (llavors fou un moment en el que arreu es varen prolíficar aquest tipus de publicacions) que tenia un component diferenciador amb la resta, fou editat des del primer moment en color i a mes foren les Terres de l’Ebre el seu territori. Aquest fet va provocar que tothom vàrem veure aquesta “aventura” amb molts bons ulls.

El seu creador i propietari en aquells moments, Conrad Duran, em va demanar que Acadèmic, que acabàvem de començar també la nostra “aventura pròpia”, féssim una col·laboració musical a la revista, fet que durant uns anys vàrem realitzar d’una manera mes o menys continuada.

Han passat els anys i l’Estel comença, des de fa pocs mesos una nova etapa. En aqueta nova etapa he rebut l’encàrrec d’escriure, dintre d’una petita secció, sobre música. La intenció es parlar de musica i musics de les Terres de l’Ebre i també de temes generals d’aquesta.

Em fa il·lusió, tot i que personalment em considero music, no escriptor, però intentarem portar aquesta tasca el millor que podrem.

Formem part d’un territori on la música sempre ha tingut molta força. Malauradament en aquests moments esta patint una situació mundial que ningú pensàvem que ens tocaria viure. Tot i això la música esta present i es així perquè ens fa falta. Hi ha moltes veus que ho consideren pretensiós, poder si, però imaginem què faríem sense “ella”. Es una declaració d’intencions, la Música i el seu paper dintre de la societat, serà el que intentarem reflexar en aquesta secció.

Bon any!


Xavier Bertomeu (Tortosa)
Director d’Acadèmic, de la Mostra de Jazz de Tortosa i del festival Ebre Terra de Vent.

@mostrajazztortosa

@ebreterradevent

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top