OPINIÓ | RECEPTA ESCABETX DE RAJADA AL TOC BOUCHEE

Avui us portem una recepta que mos encanta, d’un peix blanc meravellós, la ratlla/ rajada. A més hem volgut cuinar-la amb tocs aromàtics i cítrics que li donen un toc fantàstic. És molt senzilleta de cuinar i és un peix blanc de la família dels raids molt saborós. És un peix de temporada del Mediterràni, concretament d´aquí el Delta de l’Ebre i molt cartilaginós, ja que no té esquelet ossi.

A nosaltres ens encanta perquè és molt baixa en greix i  a més té un contingut proteïc moderat, les seves proteïnes tenen valor biològic amb aminoàcids essencials equilibrats.

¿Qui s’anima a preparar-la ?

INGREDIENTS (2/3 persones):
_ 1 ratlla / rajada fresca 1,5 kg
_ 3 pastanagues a juliana
_ 3 cebes de figueres a juliana
_ 1 llimona a quarts
_ 140ml de Oli d’Oliva Verge Extra (AOVE)
_ 120 ml de Vinagre de poma
_ 8 grans d’all amb pell
_ 8 tomàquets cherrys
_ 4 fulles de llorer sec
_ Pebre negre mòlt
_ Orenga sec
_ 4 estrelles d’anís sec
_ 2 branques de farigola fresca
_ 2 branques de romaní fresc
_ 1 cullerada de pebre vermell dolç de la vera
_ Aigua + llimona + sal

PREPARACIÓ:

1_Posem la ratlla neta en una safata, 30 minuts en suc de llimona.
2_ Mentrestant rentem i tallem les pastanagues i cebes. Traiem la ratlla de l’adob i passem per aigua freda. La coem en una cassola amb aigua i sal uns minuts curts. Nosaltres vam separar les ales.
3_ En una cassola afegirem l´oli d´oliva a escalfar, i afegirem els alls, després les cebes, pastanagues i sofregirem a foc mitjà. Després afegirem els cherrys, el pebre, l’anís sec, llorer, llimona, orenga, romaní fresc i farigola. Deixarem uns minuts ofegar tot junt. Afegim el vinagre, pebre vermell dolç i després les ales de la ratlla. Ho deixem coure a foc lent, si voleu podeu afegir una mica d’aigua de bullir la ratlla, i deixem cuinar uns 10 minuts a foc lent perquè es confiti.  Bon appétit!

Nota: Podem guardar uns dies a la nevera en un recipient hermètic.


Marc i Mònica
Son amants del menjar real i exquisit, apassionats de la gastronomia. En el seu espai trobareu receptes saludables amb ingredients naturals del dia a dia.
Els encanta barrejar ingredients i cuinar-los, crear receptes brutals i saboroses. Les hores entre fogons els passen com si fossen minuts, riuen, xalen, s’estimen, s’abraçen, discuteixen, etc. Definitivament la felicitat els ve a mossegades, els agrada provar, experimentar i creuar aquestes línies que de vegades mai creuarïes per descobrir nous sabors.
Treballar el producte de temporada és la seua prioritat, fins conrear la terra per obtenir gran part dels seus aliments. Amb la fotografia intenten transportar el màxim a l’espectador, el sabor i l’olor de cada recepta.

@ma_petite_bouchee

 

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top