OPINIÓ | RECEPTA TRUITA DEL TERRENO DE FAVES I BALDANA

Una truita que ens transporta a casa amb els ingredients de la terra, de temporada i deliciosa. Les faves són molt bones al Delta de l’Ebre, carregades de ferro i un bon aliment per l’anèmia i ple de potassi. Són una bona font de fibra i regulen el sistema intestinal. I aquí les tenim molt bones, i ara són del temps.

Pelar les faves és una feina entretinguda, que acompanyats ens crea un vincle de família i tradició. Una activitat familiar arrelada a la terra. Un plat molt ràpid de fer, de la terra i per xalar molt.

INGREDIENTS (2 persones):

_ 2 ous ecològics

_ 150 gr de faves baby tendres

_ 100 gr de baldana d´arròs

_ unes fulles de menta fresca

_ 1/2 porro

_ Sal Maldón i pebre

_ 1 cullerada d’Oli d’Oliva Verge Extra

PREPARACIÓ:

1. Pelar les faves, i treure-les de la beina. Escaldar-les en aigua bullint 1 minut i ràpidament poseu en aigua freda. Reserveu.

2. Rentar i tallar a juliana el porro i saltar en una paella amb una mica d´oli d´oliva. Reservar.

3. Tallar la baldana a rodanxes i saltar a la paella, volta i volta, que quedi ben torradeta.

4. Separar l’ou la clara del rovell, batrem bé els ous de manera diferent a la comuna, airejarem les clares, donant aire amb les varetes, afegirem poc a poc els rovells i mourem una mica tot junt.

La cuinarem a la paella en foc calent i amb un rajolí d’oli d’oliva. No li donarem la volta, deixarem la part superior sense cuinar, afegirem la baldana, les favetes, i el porro i deixarem un minut més, que s’acabarà de coure.

5. La retirem i emplatarem amb molta cura i afegirem unes fulletes de menta fresca. I gaudirem molt! Bon appétit!

@ma_petite_bouchee


Marc i Mònica
Son amants del menjar real i exquisit, apassionats de la gastronomia. En el seu espai trobareu receptes saludables amb ingredients naturals del dia a dia.
Els encanta barrejar ingredients i cuinar-los, crear receptes brutals i saboroses. Les hores entre fogons els passen com si fossen minuts, riuen, xalen, s’estimen, s’abraçen, discuteixen, etc. Definitivament la felicitat els ve a mossegades, els agrada provar, experimentar i creuar aquestes línies que de vegades mai creuarïes per descobrir nous sabors.
Treballar el producte de temporada és la seua prioritat, fins conrear la terra per obtenir gran part dels seus aliments. Amb la fotografia intenten transportar el màxim a l’espectador, el sabor i l’olor de cada recepta.

@ma_petite_bouchee

 

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top