“A Anglaterra s’està veient cada cop més que els equips valents i atrevits amb la pilota són els que tenen més èxit”

Oriol Romeu format a la Masia del Barça, el migcampista Oriol Romeu (Ulldecona, 1991) fa més de cinc anys que es mou per la Premier League, on diu que s’hi sent molt a gust. Després de l’aturada de la lliga anglesa per la covid-19, el faldut ha tornat al camp amb més bones sensacions i diu que espera amb ganes la nova temporada. Hem conversat amb ell.

– Després d’una primavera atípica, fa uns mesos es va reprendre la Premier League. Com ha sigut jugar en aquestes condicions? Al principi era tot diferent: no tenir públic, els protocols per evitar contagis, els testos que ens havíem de fer molt sovint… era una situació nova per a tots i ens vam haver d’adaptar ràpidament. Afortunadament tot va funcionar molt bé i no hem tingut cap cas a l’equip, mentre que ara estem a l’espera de poder emprendre la nova temporada.

– Abans que esclatés la pandèmia, un marcador poc satisfactori et va portar a demanar a l’entrenador baixar a jugar amb el filial. Com ha canviat la situació des de llavors? Entenc la vida com a fases diferents, i en una d’aquestes em vaig trobar on em faltava temps al camp, fet que va coincidir en que els companys del sub-23 tenien un partit i vaig demanar anar amb ells per poder seguir jugant i mantenir l’activitat física. I després de l’aturada pel confinament vaig tornar al primer equip amb molt bones sensacions, les quals vull mantenir en aquesta temporada.

– En el teu cas, el confinament va servir com a punt d’inflexió per tornar al camp Va ser un moment estrany i diferent per a tots. Teníem pautats una sèrie d’exercicis per si en algun moment es reactivava la temporada, però no ho teníem gens clar. Jo m’ho vaig emprendre amb la intenció que, si tornaven els partits, volia estar en les millors condicions possibles, per això vaig millorar encara més l’alimentació, els hàbits i l’activitat física per veure beneficiat el meu rendiment. I gràcies a aquests canvis em vaig trobar molt més còmode al camp i amb mi mateix.

– Al Southampton tens contracte fins al 2021. Com veus les pròximes temporades? Ara mateix no penso massa en el futur. Porto aquí cinc anys i aquesta serà la sisena temporada al Southampton, on tinc molt bona relació amb els companys. A la lliga anglesa estic molt a gust, així que ara mateix vull centrar l’atenció a seguir aprenent i gaudir al camp de futbol.

– Fa uns mesos vas vincular-te amb el projecte Futbol Formatiu Terres de l’Ebre. Per quins motius? Va ser gairebé per casualitat. Edu Albacar es va posar en contacte amb mi i em va explicar la idea, que em va semblar molt interessant. Jo tenia alguna cosa semblant pensada per a un futur, així que com sabia que ell estaria al capdavant, amb l’experiència i passió pel futbol base que té, vaig dir-li que podia comptar amb mi. És un projecte a llarg termini molt necessari a les Terres de l’Ebre, que tant de bo serveixi per ajudar a molts amants del futbol.

– Com participes en els entrenaments i el club, estan a tants quilòmetres de distància? Mantinc un contacte constant amb Edu i amb el president. L’any passat vam poder fer una reunió per elaborar un pla de treball sobre la manera que considerem millor per entrenar als xiquets, així com per establir els valors en els quals volíem centrar la base, i aquest any segur que ens tornem a reunir, ni que sigui de forma telemàtica.

– Albacar comentava que teniu una forma d’entendre el futbol similar. Quina és? A Anglaterra s’està veient cada cop més que els equips valents i atrevits amb la pilota són els que tenen més èxit, per això volem implementar aquí aquesta manera de jugar que ens pot donar moltes alegries en un futur. D’altra banda està el treball de valors, perquè a mi el futbol m’ha ensenyat molt, però els hàbits diaris encara més. Si el dissabte tens un partit, tota la setmana has de treballar per poder arribar preparat, i això es pot aplicar en totes les situacions a la vida. S’ha d’aprendre a ser humil, a respectar als companys i rivals i a implementar l’esforç i el treball constant en el dia a dia.

 

Text de Roser Regolf

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top