Articles Relacionats El Perfil “La meva missió és unir la veu amb l’emoció i poder-ho transmetre”

“La meva missió és unir la veu amb l’emoció i poder-ho transmetre”

Sara Blanch – Soprano lírico-lleugera, Premi Òpera Jove 2017 a la jove promesa femenina catalana 

 

 

Les Nits a la Baranova de Tivissa porta un any més el retorn a casa de Sara Blanch (Darmós, 1989). La soprano lírico-lleugera hi destaparà la seva versatilitat vocal i interpretativa els dies 3 i 5 d’agost.

 

Un any més, participes en la nit lírica del festival. Anul·les l’expressió que assegura que ningú es profeta a la seva terra. Com ho vius?

Em sento valorada i estimada a les meves terres i això no té preu. Ho visc cada any amb una gran emoció, ja que és molt gratificant poder compartir la meva professió amb gent tan propera.

 

Enguany comparteixes repertori amb la mezzosoprano de l’Ampolla Anna Brull. Què ens pots avançar del que serà aquesta nit?

Vaig conèixer l’Anna Brull en unes ‘master classes’ que vam fer a Barcelona amb el tenor Jaume Aragall. Hem preparat el concert amb molta il·lusió, amb algunes peces no tan conegudes per al gran públic i amb altres que de ben segur tothom les ha sentit alguna vegada.

 

Nits com aquesta ajuden a trencar amb el tòpic que l’òpera només interessa les elits…

El que més em satisfà és quan al final del concert et ve a felicitar algú que suposadament no li agradava l’òpera i et diu que l’has fet emocionar. Tivissa, en aquest sentit, està fent una gran tasca. Crec que no és una qüestió d’elits. L’òpera és emoció i crec que no deixa mai indiferent ningú.

 

Aquest 2018 està suposant el teu debut a nivell professional en diferents països d’Europa. Què suposa per a tu l’abast internacional que pren la teva carrera?

És la recompensa al treball i l’estudi fet durant anys. L’òpera m’apassiona i s’ha convertit en el centre de la meva vida. És molt gratificant veure com la meva carrera agafa un caire internacional. Cada debut és un repte i una nova prova que estic superant amb èxit i això m’obre encara més portes.

 

Amb 16 anys vas fer la primera aparició en una òpera jove al TNC.  Què et va atreure del gènere perquè t’hi hagis dedicat professionalment?

La meva atracció per l’òpera ve d’abans, ja que a casa ja l’escoltava. De totes maneres, podem dir que aquesta passió té les arrels a l’Escola de Música i Dansa de Móra d’Ebre, on vaig començar a fer classes amb la professora de cant Isabel Cañas. Ella em va saber guiar i ensenyar amb dedicació, despertant cada dia més les meves ganes de cantar i d’aprendre la tècnica del cant líric.

 

I ara, un cop ets a dins, què és el que et motiva a seguir?

Especialment, que hi ha una quantitat enorme de melodies precioses que vull arribar a cantar i continuar descobrint. La meva missió és unir la veu amb l’emoció i poder-ho transmetre.

 

La teva versatilitat –interpretes òpera, oratori i sarsuela– és un dels teus punts forts i més lloats. T’afegeix pressió o és un elogi del que gaudeixes?

És un elogi. Crec que és molt important explorar diferents registres, ja que això et fa guanyar amb matisos i t’enriqueix. Com més pràctica, més coneixement i a la vegada, més llibertat.

 

Què li diries a la Sara Blanch dels principis?

Que tot arriba i que ningú et regala res. I això ho continuo dient a la Sara d’avui. No sempre és un camí de roses però cal aixecar-se de nou, no rendir-se i lluitar fins que la vida digui prou. I també una altra cosa molt important, agrair.

Deixa un comentari