OPINIÓ | RECEPTA ARRÒS DE SARDINES AMB FONOLL SALVATGE I TOMÀQUETS SECS

Avui us portem una recepta amb producte de proximitat, les sardines, les que podem trobar tot l’any al nostre proveïdor. I aquí estan delicioses, a les llotges de Delta de l’Ebre. Hem volgut preparar un arroset ple d’OMEGA-3, gràcies a les sardines, que tenen moltes proteïnes, com vitamines A,D,B2,B3 i molts minerals com el fòsfor, sodi, magnesi, ferro i calci. Nosaltres hem afegit uns tocs aromàtics a un plat molt tradicional i molt senzill. Esperem us agradi la nostra proposta i la xaleu molt amb els vostres.

INGREDIENTS (2/3 persones):
_ 800 gr de sardines fresques senceres
_ 2 cebes tendres
_ 150 gr de sofregit de tomàquet casolà
_ 60 gr de tomàquet sec
_ 2 grans d’all
_ 1 nap
_ 200 gr d’arròs bomba rodó
_ 1 l de brou de peix casolà + espines sardines
_ Sal i pebre
_ 1 branca de fonoll silvestre
_ 1 cullerada d’Oli d’Oliva Verge Extra

VINAGRETA:
2 cullerades de oli d´oliva verge extra
1 culleradeta de salsa espinaler
1 cullerada de suc de llimona

PREPARACIÓ:
1. Netejar les sardines (el nostre peixater/a les pot preparar). Escamar i traure lo cap i els budells. Rentem sota el raig d’aigua freda i les reservem. Nosaltres teníem preparat el brou de peix al que li vem afegir els caps i les espines de les sardines per fer un bull.

2. Rentar i tallar totes les verdures. En una paella posar 1 cullerada de oli d´oliva juntament amb els alls picadets, després les cebes, el tomàquet ratllat, el tomàquet sec (prèviament hidratat), el fonoll silvestre i 1 culleradeta de sal i pebre acabat de moldre. Sofregir tot molt bé.

3. Afegir l’arròs i remoure un parell de vegades perquè es barregi tot bé.

4. Afegir el brou de peix calent i mantenim a foc viu uns 15 min.

5. Ficar l’arròs al forn uns 8 minuts a uns 170ºC. El traiem del forn i posarem los filets de sardines ben col.locadets per sobre. Tornarem a posar al forn 2-3 minuts més. Treurem i afegirem lo nap a llàmines ben fines, per més comoditat les farem amb un pelador de patates. Condimentarem amb flors de fonoll salvatge i la vinagreta.

Bon appétit!


Marc i Mònica
Son amants del menjar real i exquisit, apassionats de la gastronomia. En el seu espai trobareu receptes saludables amb ingredients naturals del dia a dia.
Els encanta barrejar ingredients i cuinar-los, crear receptes brutals i saboroses. Les hores entre fogons els passen com si fossen minuts, riuen, xalen, s’estimen, s’abraçen, discuteixen, etc. Definitivament la felicitat els ve a mossegades, els agrada provar, experimentar i creuar aquestes línies que de vegades mai creuarïes per descobrir nous sabors.
Treballar el producte de temporada és la seua prioritat, fins conrear la terra per obtenir gran part dels seus aliments. Amb la fotografia intenten transportar el màxim a l’espectador, el sabor i l’olor de cada recepta.

@ma_petite_bouchee

 

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top