A Tortosa, un bistrot càlid i acollidor, amb plats precisos i refinats

Fotos: Josep Piñol

Quan fa tres anys es va proposar d’obrir un restaurant al centre de Tortosa, Miquel tenia clar que calia complir amb la teoria de la triple A: bona atenció, bon ambient i bons aliments. Aquesta tríada és la base sobre la qual s’articula aquest establiment càlid, petit i familiar, creat a imatge dels nous bistrots francesos: restaurants càlids i moderns, pensats per als qui desitgen menjar bé, a un preu honest i on el comensal es pot prendre el seu temps (la qual cosa, avui, no deixa de ser provocador). 

A Dmiquel s’hi pot gaudir de plats precisos i refinats: rovell d’ou caramel·litzat amb niu de tagliatelle, vichyssoise amb cruixent amb torradetes, broqueta de llom de tonyina vermella amb ceba i soja, bacallà gratinat a la mel de mil flors, tatin de verdures amb parmesà, tàrtar d’anguila fumada del Delta de l’Ebre… receptes plenes de detalls però sense subterfugis, de mirada afrancesada i amb productes frescos i de proximitat que canvien segons la temporada. Les amanides, les carns, el peix —i les opcions, també, vegetarianes i per a celíacs— donen forma a una carta que es renova constantment.

Cuida tots els detalls d’uns plats que juguen amb les textures i estimulen el gust, però també l’olfacte i la vista.

El servei és directe i desimbolt. Miquel Abril és atent amb els comensals i sovint deixa els fogons per sortir a sala i resoldre els dubtes que els clients puguin tenir sobre unes receptes que ell mateix ha dissenyat. Cuida tots els detalls d’uns plats que juguen amb les textures i estimulen el gust, però també l’olfacte i la vista. Tot plegat, reforçat per una decoració del local intimista, confortable, on predominen la fusta i els llums tènues; el fil musical —normalment de ritmes jazzístics— esdevé el colofó final d’un restaurant càlid i amb ganes de sorprendre.

Les postres són totes casolanes: la tatin de poma, el tronc de formatge mascarpone amb préssec i merengue o les mousses, són clàssics que gairebé sempre són a la carta. D’entre la carta dels vins predominen els de la Terra Alta i el Montsant, sense excloure propostes una mica més llunyanes. Un restaurant per treure’s el barret, el chaepau, com dirien els francesos.

Restaurant Dmiquel

C/ Argentina, 27 – Tortosa

Tel. 687 035 670

Reserves per a grups de fins a divuit comensals. Dilluns a la nit tancat. Diumenges només obre sota comanda. Menú de migdia per 14€ tot inclós. Dues propostes de menú de de nit al preu de 29 i 34€, amb beguda cafès i els postres.

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top