Roc Blackblock ha pintat dos murals en homenatge als orígens mariners i pagesos de la Ràpita

Els murals i un conjunt d’actes substitueixen l’edició 2020 d’orígens suspesa a causa de la pandèmia de la Covid-19

En homenatge als orígens rapitencs, el grafiter, Roc Blackblock, ha pintat dos murals que visibilitzen el paper de les dones vinculades al món de la mar i de la pagesia, el qual sempre s’ha mantingut a l’ombra del treball dels homes. Les imatges que s’han il·lustrat en els murals corresponen a dues fotografies originals del poble. En elles apareixen dones de la Ràpita fent feines d’adobar xarxes i birbant lluent a un arrossar del delta. El regidor d’identitat, Rafa Balagué, destaca que “les feines que es mostren cal reivindicar-les perquè eren pròpies de les dones i, sovint, fer-les era una obligació”.

Relacionat amb els murals, el 8 d’octubre s’obre el termini per a participar en un concurs d’Instagram. El concurs consisteix a publicar una foto amb el vestit d’Orígens als murals del barri del Xicago amb el hastag #viulosorigens2020. A banda, la Unió de Comerç Rapitenc també organitza un concurs virtual d’aparadors d’Orígens, que va començar el 6 d’octubre.

A més a més, l’Ajuntament de la Ràpita organitza un conjunt d’activitats per substituir l’edició 2020 d’orígens, la qual ha estat suspesa a causa de la pandèmia de la covid-19. El 10 d’octubre va tindre lloc, a la Plaça Agustí Vizcarro, la presentació del llibre “La veu i el vers” amb un text de Miquel Reverté. L’acte comptarà amb una demostració de cant tradicional a càrrec d’Arturo Gaya i les alumnes del curs de cant tradicional.

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top