Una parella d’Ulldecona inventa un giny per als amants del monopatí

“Tot va començar quan un adult que encara se sent nen decidix complir el somni que els seus pares sempre li rebutjaven: tenir un monopatí. Però amb 36 anys les coses ja no són tan fàcils d’aprendre, així que vaig adonar-me’n que si li afegia un pal al monopatí, com amb tants invents ja s’havia fet abans, seria més fàcil començar”, detallava el cap pensant del projecte, Germán Sistac, que afegia que “vaig comprovar si hi havia alguna solució d’estes característiques al mercat i vaig veure que no n’hi havia cap”. Un cop creat, però, ha vist també que no es limita només per als esportistes amateurs, sinó que també pot millorar la pràctica i fer-la més precisa i atrevida per als usuaris més avançats.

Salts més segurs i piruetes des d’una altra perspectiva. És el que proposen Germán Sistac i Emma Brunet, una parella establerta a Ulldecona que, després de molts anys de recerca, han creat i patentat l’Stakke, un artefacte per a millorar la pràctica del monopatí. L’any 2014, Sistac ja imaginava un aparell que li facilités l’aprenentatge sobre rodes, però no seria fins fa ben poc, i després de moltes interrupcions, que quedaria satisfet amb la forma, els materials i el sistema que desenvolupen l’Stakke.

Cadascú a la seva manera, l’Emma, que és joiera artesana, i el Germán, que es dedica a l’enginyeria industrial, són dos artesans amb molta imaginació per a invertir en les seues disciplines particulars i, ara, en el projecte comú. L’Emma Brunet explicava que “este és el primer invent, però hem estat treballant de valent i encara queden unes quatre o cinc novetats que esperem que pugueu veure este 2021”.

Un cop instal·lada la base, que expliquen que ja no s’ha de treure mai més perquè no influïx en l’ús del monopatí, només cal decidir si incloure o no el “pal” i començar a recórrer els carrers sobre rodes. Com a tret addicional, els dos creadors afegien també que gràcies a esta “base”, els amants dels salts i les piruetes sobre rodes poden també gravar tots els seus moviments afegint-hi una càmera a l’Stakke, així com afegint-hi una llum per als passejos nocturns. Quant al “pal”, realçaven que servix per a transportar el monopatí un cop acabada la pràctica.

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top