Via Edetana Blanc 2019, el primer vi ecològic certificat de la Terra Alta

Este llançament es produeix mesos després de rebre la distinció de Vi de Finca Qualificada pel seu Mas d’Edetària Selecció. Es tracta del primer vi de la DO Terra Alta en rebre este reconeixement.

Edetària treu al mercat Via Edetana Blanc 2019, el seu primer vi amb certificat ecològic que compta amb una limitada producció de 50.000 ampolles. Les 60 hectàrees de cultiu ecològic de l’elaborador de la Terra Alta Joan Àngel Lliberia es preparen més per presentar més vins certificats; Via Edetana Negre, Edetària Selecció Blanc, vi de Finca el Mas d’Edetària Selecció, així com tots els vins parcel·laris de Finca.

Via Edetana Blanc 2019 és un vi elaborat amb un 70% de garnatxa blanca procedent de vinyes de més de 40 anys i un 30% de viognier.

Un cop acabada la fermentació, la meitat de el vi rep una criança de quatre mesos en bótes de 300 litres i l’altra meitat es treballa amb les seues mares per extreure la màxima expressió varietal. En boca és ampli i potent, on els elements aromàtics estan ben integrats, cremós, fresc, mineral i elegant. El vi surt al mercat a un preu de PVP: 12,00 €.

Este llançament es produeix mesos després de rebre la distinció de Vi de Finca Qualificada pel seu Mas d’Edetària Selecció. Es tracta del primer vi de la DO Terra Alta en rebre este reconeixement, que premia aquells vins de raïm procedents d’una mateixa finca que seguixen uns protocols més exigents per part de la DO pel que fa a producció i rendiments. A més, aquest reconeixement posa en valor el prestigi nacional i internacional guanyat per aquest vi al llarg d’aquesta última dècada.

Edetària es va unir el 2020 al portfoli de cellers exclusives de la distribuïdora Primeres Marques, amb l’objectiu d’abordar el mercat nacional i fidelitzar la presència dels seus vins en la restauració de gamma alta. El celler està present actualment en més de 25 països i la seva exportació representa el 70% de la xifra de negoci. n

Vols rebre la revista en format digital?

Apunta’t a la família digital de l’Estel enviant-nos aquest formulari i rebràs cada mes la revista en PDF al teu e-mail!
Scroll to Top